Image
SULEJMAN VELIČANSTVENI: Hoće li Hurem pobijediti sve svoje neprijatelje? Ili Firuze…
 29.01.2013 

Ovih dana mnogo se polemiše oko nove uloge u seriji Sulejman Veličanstveni, nagađa se da li će prelijepa Firuze uspjeti osvojiti srce vladara i tako poraziti Hurem. Piše: Samir NIŠIĆ/Doznajemo.com Iako historijski u seriji i ima grešaka Hurem je nepobjediva, ni Firuze neće ostati u haremu jer će je Hurrem na sve načine razotkriti, doznajemo

Ovih dana mnogo se polemiše oko nove uloge u seriji Sulejman Veličanstveni, nagađa se da li će prelijepa Firuze uspjeti osvojiti srce vladara i tako poraziti Hurem.

Piše: Samir NIŠIĆ/Doznajemo.com

Iako historijski u seriji i ima grešaka Hurem je nepobjediva, ni Firuze neće ostati u haremu jer će je Hurrem na sve načine razotkriti, doznajemo da će to biti velika borba dviju suparnica koje su se čak jedna drugoj zaklele da će u slučaju da ona koja doživi poraz prvi put popiti otrov. Desit će se da će Sulejman propustiti jednu noć sa Hurrem i pozvati Firuze u svoje odaje zbog čega će Hurrem posegnuti za otrovom ali će je spriječiti glavna služavka harema nakon što će joj kazati da je Sulejman ipak zamolio Firuze da napusti njegove odaje.

No tu neće prestati sva intriga između ove dvije suparnice sve dok Hurrem ne naredi svom slugi da joj namjesti ubistvo, ogorčena što ubistvo nije uspješno izvršeno i što je Firuze još na slobodi doznaje da na vratu od Firuze stoji tetovaža koja je odaje da je ona ustvari špijun nakon čega Sultan Sulejman naređuje da se Firuze udalji iz harema.

ŠTA ĆE SE JOŠ DESITI:

Nakon afere sa Firuze napetost u haremu se nastavlja… Mustafa će dobiti sina kojem će dati ime Sulejman, Mehmet će biti ustreljen nakon čega će Hurem optužiti Mahidervan i Mustafu, da li je Mustafa stvarno kriv što je Mehmed ustreljen nećemo otkriti ali jačinu povezanosti između dva brata vidjet ćete u nastavku epizoda… Sulejman je nedugo nakon odlaska Firuze otrovan ali se ne zna ko je počinio trovanje vladara, Hurrem naručuje Ibrahimovo ubistvo ali se i ovaj put Ibrahim spašava… Sulejman nakon svog oporavka sumnja da je ista osoba pokušala da ubije i njega i Ibrahima.