Image
Humanitarna prodajna izložba umjetničkih djela SLIKAJMO SRCEM ZA JELENU
 26.02.2013 

Ovim putem Vas pozivamo humanitarnu prodajnu izložbu «SLIKAJTE SRCEM ZA JELENU! ONA ŽIVI ZA SLIKARSTVO, DANAS SLIKARSTVO ŽIVI ZA NJU!» Izložba je 27.02.2013 Godine. u 19 časova u Velikom salonu Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci. Postavku čine umjetnička djela diplomiranih akademskih umjetnika/ca. Molimo Vas za pomoć, te da što prije obavjestite javnost o humanitarnoj

Ovim putem Vas pozivamo humanitarnu prodajnu izložbu «SLIKAJTE SRCEM ZA JELENU! ONA ŽIVI ZA SLIKARSTVO, DANAS SLIKARSTVO ŽIVI ZA NJU!» Izložba je 27.02.2013 Godine. u 19 časova u Velikom salonu Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci. Postavku čine umjetnička djela diplomiranih akademskih umjetnika/ca.Molimo Vas za pomoć, te da što prije obavjestite javnost o humanitarnoj izložbi, kako bismo što uspješnije realizovali prodaju slika, te prikupili potrebna sredstva od 10 000 eura za pomoć Jeleni Orašanin – saopštili su organizatori.

Jelena Orašanin je mlada akademska slikarka koja od 2001 Godine. boluje od multiple skleroze. Multipla skleroza je autoimuna bolest koja napada centralni nervni sistem i oštećuje živce koji prenose informacije između mozga i drugih organa.

Jelena je trenutno u kolicima i vid joj je oslabljen. Ako se ne liječi na vrijeme multipla skleroza kod Jelene može dovesti do sljepila i djelimične ili potpune paralize.

Ljekari vjeruju da bi terapije u trajanju od mjesec dana na privatnoj klinici u Zagrebu mogle popraviti njeno sadašnje zdravstveno stanje. Jeleni je za liječenje i smještaj uz pratnju, što prije potrebno 10 000 eura.

Vodeći se kolegijalnošću i saosjećanjem odlučili smo da pokrenemo humanitarnu akciju doniranja naših umjetničkih radova za prodajnu izložbu čiji će kompletan prihod biti uplaćen na Jelenin žiro račun u Razvojnoj banci:562-012-80946175-09.Kroz umjetnost za život!

Umjetnici/ce koji su do sada potvrdili učešće u humanitarnoj akciji:Andrea Popović, Biljana Marjanović, Bojana Baralić, Borjana Mrđa, Branko Jungić, Vesna Lenić Kreže, Vida Brđanin, Vladimir Vlačina, Gorana Bosnić, Danko Brkić, Davor Paponja, Dajan Špirić, Dragan Inđić, Dragana Anđelić, Dragana Krecelj, Duško Vučković, Dušan Pašić, Đurđica Bjelošević, Željko Žunić, Zvjezdana Veselinović, Zoran Banović, Zoran Egić, Igor Sredojević, Jelena Crnokrak Prpić, Maja Dodig, Marina Radulj, Miodrag Jović, Milan Krajnović, Milica Đerić, Mihajlo Nikolić, Miodrag Nikolić, Miodrag Manojlović, Nataša Konjević, Nevena Milašinović, Nina Dakić, Nikola Zaklan, Nina Popović, Radenko Milak, Radoslav Tadić, Renato Rakić, Sandra Banjac, Sandra Dukić, Sanja Kovačić, Svjetlana Salić Mitrović, Tanja Pikula, Tatjana Škrbić, Tijana Šušnica, Tina Trkulja, Uglješa Radivojac…