Image
O SLUČAJU BRUJI CIJELI SANSKI MOST: Učenice se posvađale u školi, a onda je jedna zovnula mamu…
 11.03.2013 

Verbalna svađa između dvije učenice Srednje mješovite škole u Sanskom Mostu pretvorila se u obračun njihovih roditelja, pa je morala intervenisati i policija. Prema izjavama očevidaca, dvije učenice drugog razreda ove škole su se posvađale, nakon čega je jedna od njih telefonom pozvala svoju majku H.S., koja je nedugo potom došla u školu. Povezani sadržaj:

Verbalna svađa između dvije učenice Srednje mješovite škole u Sanskom Mostu pretvorila se u obračun njihovih roditelja, pa je morala intervenisati i policija. Prema izjavama očevidaca, dvije učenice drugog razreda ove škole su se posvađale, nakon čega je jedna od njih telefonom pozvala svoju majku H.S., koja je nedugo potom došla u školu.

Povezani sadržaj:

POGLEDAJTE BRUTALNU TUČU SREDNJOŠKOLKI IZ ZENICE: Video postavljen na Facebook šokirao javnost

Nezvanično, pomenute dvije učenice su odranije bile u lošim odnosima te su se često sukobljavale, a što su znali i njihovi roditelji.

H.S. je pronašla učenicu s kojom se svađala njena kćerka i potom je, navodno, uz prijetnju nožem silom izvela iz škole.

H.S. je potom svojim automobilom učenicu odvezla do kuće njenih roditelja, gdje je izbila verbalna svađa između nje i oca djevojčice M.V.

Tokom svađe, M.V. je razbio vjetrobransko staklo na automobilu H.S., nakon čega se ona odvezla kući.

Prema riječima komandira Policijske stanice Sanski Most Vehbije Huzejrovića, na kraju je intervenisala policija te su protiv pomenute dvije osobe podignute krivične prijave.

“Protiv H.S. je podignuta krivična prijava zbog prisilnog odvođenja djevojčice iz škole, a protiv M.V. zbog oštećenja putničkog vozila. Zamolio bih roditelje da ubuduće ovakve slučajeve prijave policiji umjesto da uzimaju pravdu u svoje ruke”, rekao je Huzejrović.

Zbog porasta broja slučajeva maloljetničkog nasilja, policija u Sanskom Mostu zatražiće instaliranje video-nadzora u krugu ovdašnjih obrazovnih ustanova.

Izvor: Nezavisne novine/Foto: ilustracija