Image
MILIGRAM priredio noć za pamćenje u Zetri, Denial oduševio: SLJEDEĆI KORAK JE KOŠEVO!
 18.05.2013 

Sinoć je u sarajevskoj Zetri, jednoj od najprestižnijih dvorana na Balkanu, grupa koja postoji tek osam mjeseci u muzičkom biznisu napravila noć za pamćenje svim Sarajlijama! Autor: Naida MURTIĆ Koncert Miligrama je trajao puna 3 sata, pjevali su svoje pjesme, pjesme koje izvode njihove kolege, a čiji je autor Aleksandar Milić Mili, pjesme Bijelog Dugmeta

Sinoć je u sarajevskoj Zetri, jednoj od najprestižnijih dvorana na Balkanu, grupa koja postoji tek osam mjeseci u muzičkom biznisu napravila noć za pamćenje svim Sarajlijama!

Autor: Naida MURTIĆ

Koncert Miligrama je trajao puna 3 sata, pjevali su svoje pjesme, pjesme koje izvode njihove kolege, a čiji je autor Aleksandar Milić Mili, pjesme Bijelog Dugmeta (čiji nasljednici pretendiraju da postanu), a scenu su dijelili sa Harijem Varešanovićem i pobjednikom pete sezone ZMBT, Denijem Ahmetovićem i njegovim već sad – hitom ‘Nema ljubavi dok je Bosna ne rodi’.

Nakon 12. aprila i njegove pobjede, samo mjesec dana nakon, Denial je bio gost Miligramu, pritom izvodeći sopstvenu pjesmu uz veliku podršku publike u Zetri.

Na press konferenciji nakon koncerta, Mili je rekao kako je sve počelo kao ‘šala’ uz ogromnu ambiciju, ali da je Ahmed Švrakić bio taj koji je dao najveći podstrek ovom projektu, te su obojica dodali da je slijedeći korak samo 500 metara od dvorane u kojoj su trenutno. Stadion Koševo!

Miligramu možemo zahvaliti na 17. maju o kojem će se dugo pričati, a oni već sada znaju da na Sarajlije mogu računati uvijek, a ‘Miligram 3’ se već sada realizuje u Milijevom studiju u Beogradu, te se nada da će album u decembru ove godine biti završen.(Doznajemo.com)