Image
OVO JE ČOVJEK KOJI JE SKORO GOLIM RUKAMA UBIO MEDVJEDA: Pogledajte kakve je rane zadobio
 26.05.2013 

Sa sobom sam imao samo kišobran i malu sjekiricu, priča Blažo Grković (48) iz sela Vrba kod Gacka, koji je usmrtio medvjedicu koja ga je napala kod dok je čuvao ovce. On je u tom napadu zadobio teže tjelesne povrde ali se na svu sreću nalazi izvan životne opasnosti. Povezani sadržaj: MEDVJEDICA SINOĆ OKO 17

Sa sobom sam imao samo kišobran i malu sjekiricu, priča Blažo Grković (48) iz sela Vrba kod Gacka, koji je usmrtio medvjedicu koja ga je napala kod dok je čuvao ovce. On je u tom napadu zadobio teže tjelesne povrde ali se na svu sreću nalazi izvan životne opasnosti.

Povezani sadržaj:

MEDVJEDICA SINOĆ OKO 17 SATI NAPALA BLAŽU GRKOVIĆA: Zubi krvoločne životinje prolazili su mu i kroz kosti ruku i nogu

– Ona me je ujedala, a ja sam je udarao iza vrata. Tako snažno da su mi kasnije rekli da joj je glava bila govoto potpuno otkinuta, ispričao je Grković, koji će zbog povreda koje je zadobio idućih sedam do deset dana provesti u bolnici. Doktori koji se brinu o njemu kažu da se sa takvim povredama još nisu susretali u svojoj karijeri.

Mečka je Grkovića napala dok je čuvao ovce na livadi na katunima ispod planine Volujak. U teškoj borbi Grković je zadobio povrede po cijelom tijelu, a zubi ove krvoločne životinje prolazili su mu i kroz kosti ruku i nogu, ali na sreću glava nije povrijeđena.

Grković koji se nalazi u Kliničkom centru u Foči potvrdio je da se osjeća dobro i da je tek sada svjestan šta se desilo, ali nije mogao da precizira koliko je trajala nemilosrdna i neizvjesna borba “prsa u prsa” sa mečkom.

Dok je sjedio blizu ovaca velika mečka utrčala je u stado, pošla prema Grkoviću koji je u tom trenutku u džepu imao samo malu sjekiru. Ovaj hrabri čovjek koji je u opštini Gacko od ranije poznat po svojoj neustrašivosti uhvatio se u koštac sa medvjedom koji mu je izbio sjekiru iz ruku, ali je Blažo uspio da ga savlada.

“U jednom trenutku, jedna ruka mi je bila među medvjedovim šapama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao”, kaže Blažo.

Njegova supruga Mira rekla je da Blažo može da se kreće, ali da ruke ne može najboljeda pomjera.

“Sve će biti dobro, važno je da je Blažo živ, a rane će zarasti”, kaže Mira i dodaje u šali da je znala da joj je muž hrabar, ali ne i da je snažniji i od medvjeda.

Ona ističe da se po garderobi koju je imao na sebi može zaključiti da je borba bila strašna. Nakon što je rukama udavio mečku, Blažo je uspio da nazove svoga šuraka Božidara Eleza, koji je pozvao hitnu pomoć. Grkovići kažu da je mečka prethodnog dana ušla u selo i iz tora odnijela jagnje i ovcu.

Gačani, nakon što su se uvjerili da je Blažo dobro u šali kažu da će svi medvjedi iz hercegovačkih šuma odseliti nakon ovog slučaja u strahu za svoju bezbjednost.(Doznajemo.com/BN TV/Kurir)