Image
FOTOGRAFIJE “PRIJE” I “POSLIJE”: Pogledajte kako nas varaju!
 25.07.2013 

Koliko puta ste u novinama i na televiziji videli reklamu za preparat za mršavljenje, koja kao glavni argument koristi fotografije “prije” i “poslije”? Pre nego što nasjednete, pogledajte kako profesionalni fitnes trener Andrew Dickson pokazuje da je u pitanju prevara. Dickson, koji se fitnesom bavi već 11 godina, pokazao je da se fotografije “prije” i

Koliko puta ste u novinama i na televiziji videli reklamu za preparat za mršavljenje, koja kao glavni argument koristi fotografije “prije” i “poslije”? Pre nego što nasjednete, pogledajte kako profesionalni fitnes trener Andrew Dickson pokazuje da je u pitanju prevara.

Dickson, koji se fitnesom bavi već 11 godina, pokazao je da se fotografije “prije” i “poslije” mogu snimiti u roku od samo sat vremena, a da budu potpuno različite.Tajna je u stavu tijela, uglu iz kojeg se fotografiše i odgovarajućem osvjetljenju.

On se prvo slikao u “opuštenom” izdanju – nije uvukao stomak, a kosa i brada su mu dugački. Kroz samo sat vremena, napravio je još jednu fotografiju, ali se ovoga puta ošišao i obrijao, uradio nekoliko trbušnjaka i sklekova i uvukao stomak.

– Zamolio sam djevojku da me slika sa naduvenim stomakom, a zatim je ponovila postupak nakon serije vježbi i promjene osvjetljenja u sobi. Moji trbušnjaci su napravili sjenke i dobili smo fotografiju “poslije” – objasnio je Dickson.

Dvije veoma različite fotografije navodno prikazuju mjesece korišćenja određenog preparata, a ustvari su nastale jedna za drugom.

– Previše vremena provodimo uvlačeći svoj stomak i pokušavajući da izgledamo kako društvo misli da treba da izgledamo. Ne trošite energiju boreći se sa svima ostalima – poručio je Dickson.

On je dodao da dugoročni rezultati zahtijevaju mnogo odricanja, vježbanja i zdrave ishrane.

– Sve što se dogodi brzo, traje samo privremeno – upozorio je on. (Index)