U noći na četvrtak u Runovićima kod Imotskog (Hrvatska) dogodila se teška nesreća u kojoj je poginuo 16-godišnji mladić, a četiri mladića su povrijeđena. Jučer je preminuo i drugi mladić, javlja Dalmacija News. Imao je 17 godina. On je podlegao nakon što su se doktori danima borili za njegov život.

U nesreći je teško povrijeđen još jedan 16-godišnjak. 15-godišnjak i još jedan 17-godišnjak su lakše povrijeđeni. Do nesreće je došlo kad je Golf, kojim je upravljao jedan od maloljetnika, nešto poslije ponoći sletio s ceste i udario u kameni zid kuće.

Hrvatska policija noć uviđaj-očevid

Mladić koji je umro odmah nakon nesreće bio je igrač lokalnog Mračaja iz Runovića Zoran Jakić. Vijest je objavio NK Mračaj iz Runovića, čiji je Jakić bio član, a uz objavu su napisali: "Dragi Bože, daj snage njegovoj obitelji u ovim teškim trenucima... Nikad te nećemo zaboraviti..."

Tinejedžer koji je jučer preminuo 10. je žrtva teških nesreća u posljednjih nekoliko dana.

Tako je u srijedu automobile sletio s ceste u Dugopolju te je udario u ogradu. Nakon slijetanja s ceste automobil se prevrnuo na krov, a jedna osoba je preminula.

Hrvatska policija noć uviđaj-očevid

Istog dana kod Šibenika na cesti između Lozovca i Skradina u 13:25h vozač automobila sletio je s ceste i na mjestu stradao.

Nakon slijetanja s ceste automobil se zabio u drvo i prepolovio.

Hrvatska policija noć uviđaj-očevid

Nešto sjevernije, u Međimurju, isto u srijedu u teškoj nesreći poginulo je troje ljudi, a dvoje je teško povrijeđeno. Nesreća se dogodila oko 12:30 na dionici ceste između naselja Vratišinec i Peklenica kada je došlo do frontalnog sudara dva automobila čakovečkih registarskih oznaka.

Dvije osobe – mladić rođen 1997. godine te djevojka rođena 1996. godine, koji su se nalazili u istom autu, poginuli su na licu mjesta.

A naknadno je preminula i žena koja je imala teške povrede po cijelom tijelu. Druge dvije žene povrijeđene u nesreći (1953. i 2002. godište) zadobile su teške povrede.

Hrvatska policija noć uviđaj-očevid

No to nije sve. Oko 17h te srijede u Marindvoru kraj Požege poginuo je pješak koji je šetao sa psom kroz selo. Išao je uz rub ceste, a u susret mu je iz pravca Biškupaca naišao Citroen Saxo.

Stradali muškarac je prevezen u požešku bolnicu u kojoj je podlegao.

U četvrtak navečer u mjestu Dragovci nedaleko od Pleternice u Slavoniji dogodila se teška  nesreća u kojoj su poginule dvije osobe, a dvije su povrijeđene. Do nesreće je došlo zbog nepropisne brzine nešto prije 22 sata kod kućnog broja 51 u Dragovcima (Nova Kapela).

21-godišnji vozač automobila u jednom trenutku prešao je na suprotnu traku, sletio s ceste u odvodni kanal i udario u betonski kolni ulaz, a potom i u automobil koji je bio parkiran na kolnom ulazu te u obližnju kuću.

U ovoj nesreći na mjestu događaja smrtno su stradali 21-godišnji vozač i 18-godišnji suvozač, a 16-godišnji i 19 godišnji putnici u vozilu teško su povrijeđeni te su prevezeni u bolnicu. Jedan od poginulih je mladi nogometaš Jure Bogdanović.

Hrvatska policija noć uviđaj-očevid