Već dobro poznat mališanima širom regije po dobrom druženju i lijepoj glazbi, festival dječje pjesme «Lino-Fest» treba biti održan u Sarajevu sedamnaestu godinu zaredom. Kako najavljuje organizator, mali pjevači svojom energijom i odličnim izvedbama predstavit će se 08.06.2019. godine u «Domu mladih» u Sarajevu, s početkom u 17 sati, u takmičarskom dijelu 17. festivala dječje pjesme «Lino-Fest 2019», čija je ovogodišnja tema «Matematika».

- Ovogodišnji festival će ponovno okupiti talentirane male pjevače iz cijele regije, koji će interpretirati nove, autorske, dječje pjesme. I ove su godine eminentni skladatelji i pjesnici namjenski napisali pjesme za Lino-Fest», izjavio je Željko Gudelj, direktor Festivala «Lino-Fest».

Lino Fest 2018 (1)

Najveća zabava za mališane trebala bi biti upotpunjena tematskim izvedbama baletne skupine «Bellarte», zabavnim programom i dodjelama nagrada najboljim izvođačima.

- Potrebno je od rane dobi kod djece razvijati ljubav prema umjetnosti, ali i naučiti ih vrednovati kvalitetan umjetnički izričaj. I ovogodišnji «Lino-Fest» ima cilj glazbeni odgoj djeteta, zbližavanje djece iz cijele regije, razvijanje ljubavi prema glazbi i kulturi, razvoj dječje mašte kroz glazbu, te uključivanje djeteta u kulturni život Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će još mnoge nove generacije dio svog djetinjstva, te početne glazbene korake i spoznaje pamtiti po «Lino-Festu», istakla je Ivana Krstanović, članica Organizacijskog odbora Festivala.

Ovogodišnji festival «Lino-Fest» realizira Udruga «Libertas» u suradnji s Udruženjem «Facultas za prosperitet mladih», a uz podršku Podravke BiH.

Karte za 17. festival dječje pjesme «Lino-Fest 2019» mogu se nabaviti od 20.05. 2019. na blagajni «Centra Skenderija» (Plato «Skenderija») po cijeni od 5,00 KM.

Lino Fest 2018 (1)

(Doznajemo.com)