Šest mlađih ženskih osoba je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se poslije 19 sati u petak dogodila na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića u Zenici.

Prema podacima koje je objavio Zenicablog, četiri djevojke su prebačene na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica (KBZ), a dvije osobe su registrovane u Hitnoj pomoći.

Njih je udarilo putničko vozilo "Mercedes" (J48-K-699), kojim je, navodno brzinom većom od dozvoljene na tom mjestu (blizina pješačkog prelaza) upravljao 22-godišnji H.H. iz Zenice. Dvije djevojke su primljene u Hitnu pomoć, s lakim povredama, obje su puštene kući nakon zbrinjavanja povreda. Radi se o M.E. (19), te maloljetnoj K.M. (14).

U Kantonalnu bolnicu Zenica prebačene su četiri 14-godišnjakinje inicijala Š.Đ., Č.Đ., H.L. i T.A., sve rođene 2003. godine. Kako doznajemo iz KBZ, sve četiri imaju niz povreda, ali nijedna nije životno ugrožena, javio je spomenuti izvor. Prema podacima 072.info, dvije djevojke su ostale na posmatranju u bolnici.

Nesreća se dogodila nedaleko od Muzeja i kafića Ultra na Bulevaru.

"DIVLJANJE" PO ULICAMA. Građani tvrde da je ovaj automobil već neko vrijeme prije nezgode "divljao" po ulicama grada te da se iz njega ćula glasna muzika.

- Gledala sam svojim očima tu nesreću... Užasan prizor! Taj čovjek je vozio nenormalno brzo, počeo je tek da koči kad je prilazio `Ultri` - navodi jedna građanka.

(Doznajemo.com/Foto: Radio Zenit)