Predstavnici «Libertasa» iz Sarajeva učestvovali su na 51. turističkoj manifestaciji «Šokačko sijelo» u gradu Županji u Republici Hrvatskoj.

Pod geslom «Lipo ti se Šokica opravlja», u gradu Županji, u Republici Hrvatskoj, od 03. do 13. 02.2018. godine, održana je 51. turistička manifestacija «Šokačko sijelo».

U sklopu ove manifestacije održano je dvadesetak folklornih, tradicijskih, kulturnih i zabavnih priredbi, a u okviru programa «Pop-rock sijelo» nastupilo je i «Pravo lice» iz Sarajeva.

Šokačko sijelo 2018a

Više od 1.000 maškara prošlo je ulicama grada Županje u tradicionalnoj povorci, koja je održana u sklopu 51. Šokačkog sijela, najstarije i najveće manifestacije tradicijske kulture županjskog kraja, a na gradskim ulicama i trgovima bio je veliki broj ljudi.

Na završnici ovogodišnjeg «Šokačkog sijela», kao i prethodnih godina, bili su predstavnici U.G. «Libertas» iz Sarajeva, koja već deset godina, u okviru tradicionalnog Festivala božićnih pjesama, narodnih igara i običaja «Kao nekad pred Božić» – Sarajevo, uspješno surađuje s Turističkom zajednicom Grada Županje.

Ovom prilikom su autor i umjetnički direktor Festivala «Kao nekad pred Božić» dr. sc. Marijo Pejić i predstavnica Udruge «Libertas» Ivana Krstanović uručili gradonačelniku Grada Županje Davoru Miličeviću i direktoru Turističke zajednice Grada Županje Mirku Bačiću priznanja za doprinos očuvanju božićne tradicije u Sarajevu i BiH i povezivanje gradova Sarajeva i Županje.

Šokačko sijelo 2018a

(Doznajemo.com)