Dobri ljudi, humanisti, altruisti... Do sad smo posjetili veliki broj socijalno-ugroženih porodica, oboljelih osoba, osoba bez krova nad glavom i onih kojima je jedina svijetla tačka dobar insan. Ovog puta radi se o posebnom apelu, ovog puta radi se o posebnoj porodici, ovog puta se radi o teškoj životnoj priči, teškom životnom iskušenju.

Zove se Zlata Mujanović, rođena 24.11.1974. godine u mjestu Snagovo, opština Zvornik, a trenutno sa suprugom Seadom i šestogodišnjim sinom Jasminom nastanjena je u mjestu Podgorje (Banovići).

Njena priča počinje tako što je sa nepunih 18 godina preživjela strijeljanje u mjestu Snagovo u proteklom ratu. Skoro svi članovi njene porodice su u proteklom ratu pobijeni. Tokom ovog strijeljanja, zadobila je izuzetno teške i trajne povrede, operisana je, te joj je sada i pored narušenog zdravstvenog stanja desna noga kraća za 15 cm, a zbog toga se i teško kreće.

Danas živi sa šestogodišnjim sinom Jasminom i suprugom Seadom, u kući Seadovih roditelja, koji su mu istu ostavili u nasljedstvo, no uslovi u kojima žive su jako loši.

Porodica Mujanović Banovići 1

Pored Zlatine bolesti i njen suprug ima teško oboljenje kičme, a uzrok tome jes nekoliko povreda koje je zadobio na građevini, dok je imao sposobnosti za rad. Ono što je potrebno ovoj porodici jeste ogrjev za predstojeću zimu, odjeća, hrana i finansijska sredstava tek tolika da se plati dug za struju, te obezbjede sebi lična dokumenta koja su im istekla.

Zlata i njen suprug na sve načine pokušavaju zaraditi neka sredstva za život, pa tako okolnim stanovnicima nose ugalj, drva, kopaju bašte tokom ljeta i sređuju njive, kopaju krompir, žito na nadnicu. Zlata radi po kućama, a s novcem koji zarade uspiju pokriti samo najpotrebnije prehrambene namirnice.

Šestogodišnji dječak Jasmin je dijete s mnogo straha, naručito straha od mraka, jer struje nemaju. Njegove oči su isprepadane. Odjeća u kojoj smo ga zatekli na ovoj zimi bile su kratke hlače, majica kratkih rukava, a na nogama nije imao ništa. Ne zato što ne želi, nego zato što nema! Šestogodišnji Jasmin nema svoje djetinjstvo, nema maštu, nema svoj svijet. Jasmin ima bol, strah, hladnoću i glad. Ova porodica, ovaj dječak nas trebaju. Ovo je teška i nepravedna životna priča. Budimo armija onih koji će stajati rame uz rame s njima. Svi koji su u mogućnosti pomoć ovoj porodici mogu to učinit lično odlaskom u njihovu kuću koja se nalazi u Podgorju (Banovići), tražeći Seada i Zlatu, ili uplatama na račune koji su otvoreni za Zlatu i njenu porodicu.

Sve informacije vezane za Zlatu i njenu porodicu možete dobit na broj: 062/481-955 i 062/907-809

NAČIN ZA UPLATE POMOĆI ZLATI I NJENOJ PORODICI SU:

Western Union na ime Damir Džambić

PayPal: [email protected]

RAČUN ZA UPLATE U KM

INTESA SANPAOLO BANKA dd BOSNA I HERCEGOVINA

OBALA KULINA BANA 9 a, 71000 SARAJEVO

NA IME: DAMIR DZAMBIC SVRHA DOZNAKE: POMOĆ ZA ZLATU I NJENU PORODICU

RAČUN ZA UPLATE U KM: 1543029981518991

RAČUN ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA

INTESA SANPAOLO BANKA dd BOSNA I HERCEGOVINA

OBALA KULINA BANA 9 a, 71000 SARAJEVO

FULL BENEFICIARY NAME: DAMIR DZAMBIC

IBAN CODE: BA39 1543029981518991

SWIFT CODE: UPBKBA22 ili SWIFT CODE: UPBKBA22XXX, zavisno iz koje zemlje šaljete.

Porodica Mujanović Banovići 1

(Doznajemo.com)