Studentice Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, Elma Kero, Amela Delalić, Ajla Gagula, Amila Zatega, Elmedina Beha i Belma Zagorčić, uz mentorstvo prof. dr. Veldina Ovčine, u srijedu 12.06.2019. godine predstavile su svoju marketing ideju na projektu "Splavarenje na Jablaničkom jezeru" na kojem su vrijedno radile.

Uz podršku mnogih poznatih ličnosti, studentice su pokazale i ljepote Jablaničkog jezera te način na koji bi se iste mogle iskoristiti kroz splavarenje kao jedan od najrasprostranjenijih načina zabave i opuštanja. Posebno s obzirom da je Hercegovina svake godine sve posjećenija od strane turista iz mnogih zemalja.

- Primarni ciljevi ovog njihovog projekta, između ostalog, bio je da povećaju zadovoljstvo kupaca, istraže najbolje načine promocije i reklame. Kroz svoj rad dokazale su svoju glavnu hipotezu gdje su smatrale da je loše upravljanje upravo marketingom i reklamom rezultovalo smanjenju posjete na Jablaničkom jezeru. Cijene su prilagodile domaćem stanovništvu i turistima i na taj način dokazale da se ljepote Hercegovine mogu na perspektivan način pokazati i ponuditi samo ukoliko je marketing upotrijebljen na pravi način - navedeno je.

Osim podrške profesora, studentice su dobile i gromoglasan aplauz svih prisutnih koji su pokazali da im se zaista projekat svidio te da bi ova ideja mogla imati svijetlu budućnost.

Splavaranje projekat studentice Mostar 1

(Doznajemo.com)