Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest godina zatvora Milana Ljubisavljevića (60) iz Niša jer je silovao djevojku iz Pinosave P.J. (26) septembra 2016. godine u napuštenoj kući u Belom Potoku ispod Avale.

On je zbog krivičnog djela silovanje osuđen na pet i po godina zatvora, a u kaznu mu je uračunata ranije izrečena kazna za drugo djelo godinu dana zatvora pa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina.

Ljubisavljević, koji je navodno radio kao stolar u nekim manastirima, žrtvu je presreo kada je izašla iz autobusa, stavio joj nož pod vrat i odvukao u napuštenu kuću.

Kako su mediji ranije pisali, mladić djevojke, koji je s njom bio na telefonskoj vezi pred sam napad manijaka, obratio se policiji za pomoć.

Osumnjičenog su uhapsili pripadnici Policijske stanice Beli Potok pošto su opkolili kuću i upali unutra.

Mediji su takođe pisali da je Ljubisavljević, povratnik u izvršenju krivičnih djela, kao i da je ranije odslužio kaznu od 13 godina zatvora zbog ubistva.

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno cijenio sve okolnosti koje su od uticaja da krivična sankcija bude pravilno odabrana i njena visina pravilno odmjerena.

Od olakšavajucih okolnosti za Ljubisavljevića sud je cijenio njegovo loše zdravstveno stanje, kao i njegovu životnu dob.

Od otežavajućih okolnosti sud je imao u vidu upornost prilikom izvršenja djela, njegov raniji život i činjenicu da je stariji čovjek dok oštećena ima svega 26 godina, te «da je na ovaj način još u relativnoj mladosti na njen život bačen ožiljak».

- Apelacioni sud nalazi da će se jedinstvenom kaznom zatvora od šest godina u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja, da će ta kazna uticati na okrivljenog da više ne vrši krivična djela, kao i da je ta kazna nužna, ali i dovoljna mjera krivično-pravne zaštite, srazmjerno težini izvršenog krivičnog djela, stepenu krivice okrivljenog, jačini povrede zaštićenog dobra, okolnostima pod kojima je djelo izvršeno, ličnosti okrivljenog, kao i njegovim ličnim prilikama, naveo je Apelacioni sud.

POVEZANO
Silovanje šumaDETALJI SILOVANJA U ŠUMI ŽEGAR KOD BIHAĆA: Nakon što je ona završila posao, prislio je da uđe u auto