Aldijana Ratković, komandirka Oružanih snaga BiH preminula je nakon sedmodnevne borbe za život, usljed teške saobraćajne nesreće koju je doživjela prošle nedjelje na prevoju Rogoj kod Trnova.

Podsjetimo, ona je zadobila teške povrede usljed saobraćajne nesreće koju je doživjela na Rogoju 07.08. ove godine, kada je automobil u kojem se nalazazila usljed klizave ceste i kiše koja je padala podletio pod kamion.

Iz Oružanih snaga BiH navode kako je Ratković bila pripadnica Oružanih snaga BiH tek 30 mjeseci.

Nesreća kod Trnova 08/2016

Nakon završene Osnovne oficirske obuke, raspoređena je na dužnost komandira 3. voda 1. pješadijske čete 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade. Završila je više stručno-specijalističkih vojnih kurseva. Govorila je engleski i njemački jezik. Bila je izuzetno odgovorna i profesionalna djevojka koja je voljela da uči i pomaže drugima.

– Bila je najbolja od nas. Svi smo željeli da se ponekad pokazujemo boljim i posebnijim nego što jesmo, svi osim Aldijane. Nisam ništa rekao, ali me kupila za cijeli život. Zbog duboke iskrenosti i bez obruča savremenog modernog društva, bila je posebna – naveo je između ostalog jedan od kolega.

Iz Oružanih snaga BiH navode kako i danas, ali i ubuduće, namjeravaju ostati uz Aldijaninu porodicu.

- Rado će se sjećati njenog iskrenog osmjeha i nepresušnog optimizma. Potporučnica Aldijana Ratković nije izgubila ovu bitku, ona je samo nastavila, vojnički, da korača dalje, navedeno je iz Oružanih snaga BiH.

Dženaza-namaz se treba klanjati 15.08.2016. u 17 sati ispred džamije u Goraždu, nakon čega bi se u mjesnom mezarju Ratkovići trebao obaviti ukop.