Sedam dana od tragične nesreće u kojoj su poginule četiri žene, oglasila se familija nastradale Merime Balkić.

Pismo porodice prenosimo u cijelosti:

POVEZANO
Merima Balkić posmrtnica porodicaOtac Rasim i majka Ajša bolno se prisjećaju na POSLJEDNJE MERIMINE RIJEČI....

- Zahvaljujemo svima koji su nesebično dali sve od sebe da pokušaju spasiti četiri života. Hvala pripadnicima policijske stanice Pale, GSS RS, GSS Ilidža, GSS Novi grad Sarajevo, svim vatrogascima i pripadnicima hitne pomoći i policije. Također, hvala svima koji su na bilo koji način davali informacije sa mjesta nesreće. Nažalost, otežani vremenski uslovi nisu išli na ruku niti jednoj službi koja je učestvovala u spašavanju/izvlačenju, i toga smo svjesni. Neki od njih su dali zadnji atom snage pokušavajući učiniti dobru stvar. Znamo da je bilo teško, i iz tog razloga se zahvaljujemo svim tim ljudima, kao i onima koji su izrazili saučešće na bilo koji način. Hvala i medijima koji su pratili ovaj nesretni slučaj.

POVEZANO
Posljednje fotografije poginulih prosvjetnih radnicaNISU NI SLUTILE, OBJAVLJENE NJIHOVE POSLJEDNJE FOTOGRAFIJE Išle na sahranu kolegici, poginule u autu

Merima je oduvijek bila veliki humanista, voljela je pomagati i biti od koristi za svoju djecu u školi ali i druge. Njeno nesebično davanje uvijek je bilo priznato i prepoznato od strane porodice, prijatelja i radnih kolega. Oni koji su je poznavali, znaju da je njenim odlaskom ostala neizreciva tuga, praznina koja će se teško ispuniti. Njena posebnost, karakter, osmijeh i ljubav će uvijek odjekivati u srcima njenih najbližih. Jer kako se drugačije prisjećati nekog ko je zračio tako pozitivnom energijom.

Ovim putem izražavamo saučešće porodicama koje su također u žalosti nakon ove nesreće koja nas je zadesila. Bile su to njene kolegice, ali prije svega prijateljice.

POVEZANO
Poginule 4 prosvjetne radnice 1TUGA GOLEMA: "Škola je ostala bez uzornih i čestitih radnica, nesebičnih i velikog srca"