Bosanskohercegovačka Premijer liga završava gotovo bi se moglo reći već uobičajenim cirkusom, sa katastrofalnim suđenjem i odlukama arbitara koje su direktno uticale na ishod ovog takmičenja.

Jedno kolo prije kraja najviše šansi da osvoji titulu ima mostarski Zrinjski, koji u posljednjem kolu treba savladati Slobodu iz Tuzle. To je vrlo vjerovatan rasplet, jer teško je vjerovati da će tim iz Grada Soli imati preveliki motiv da u Mostaru na stadionu pod Bijelim Brijegom pokuša pomrsiti račune `Plemićima` sa zapada Grada na Neretvi i tako eventualno omogući Željezničaru iz Sarajeva da osvoji šampionat. Naime, prije nekoliko godina upravo je Sloboda ispala iz Premijer lige, nakon što je Željo pod kontroverznim okolnostima izgubio u Trebinju od Leotara - pa ja sada za Tuzlake možda trenutak za vraćanje duga Sarajlijama i igru bez pretjeranog žara.

No, u svom tom cirkusu jedan potez kapitena Zrinjskog Pere Stojkića dirnuo je srca mnogih. Naime, u statusu na društvenim mrežama Stojkić je obećao da njegova medalja za naslov prvaka BiH, ukoliko je Zrinjski osvoji, pripada Luki Lovriću, dječaku koji je poginuo u nedavnoj tragičnoj avio nesreći kod Mostara.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Stradali mališani avionska nesreća MostarISPRAĆAJ MALIH ANĐELA, GRAD U TUZI: Sutra ukop djece koja su poginula u avionskoj nesreći u Mostaru

- Ako osvojimo prvenstvo, moja medalja je tvoja... Počivaj u miru anđele... I hvala ti što si bio danas uz nas - napisao je Stojkić, uz fotografiju malog Luke u trenerci mostarskog kluba.

Luka Lovrić Zrinjski

8-godišnji Luka Lovrić, bio je polaznik Škole nogometa HŠK Zrinjski.

Luka Lovrić Zrinjski