7-godišnji dječak je najmlađa osoba u američkoj saveznoj državi Georgija koja je umrla od zaraze novim koronavirusom, odnosno od bolesti COVID-19! U četvrtak su ovu tužnu vijest potvrdili i nadležni.

Naime, Odjel za javno zdravlje Georgije (The Georgia Department of Public Health) javlja kako je 7-godišnji dječak Afroamerikanac iz Okruga Chatham preminuo, a utvrđeno je da je bio zaražen novim koronavirusom. Dodaje se i da nije imao zabilježenih drugih medicinskih problema.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

POVEZANO
Izet izo Svraka status 1POTRESNA PORUKA ROĐAKA OD KORONE UMRLIH OCA I SINA: "Imam potrebu da nešto napišem..."

- Svaka vijest o smrti od COVIDA-19 je tragična, ali kada umre neko tako mlad to je posebno potresno - naveo je doktor Lawton Davis, direktor Coastal Health Departmenta u pisanoj izjavi u četvrtak.

- Mi znamo da su starije osobe i one osobe koje imaju određena medicinska stanja u višem riziku od komplikacija nakon zaraze novim koronavirusom, ali očito je ovo bolest koju svi moraju uzeti krajnje ozbiljno.

POVEZANO
Doktor Salkic starija osobaDOKTOR SALKIĆ: Nervira me kad se priča da bi pacijenti "umrli i bez korone". Ovome sam JA SVJEDOČIO!

Nije mnogo drugih detalja o smrti dječaka objavljeno, kako bi se poštivala privatnost familije – što je praksa i u ostalim slučajevima smrti povezanih sa COVIDOM-19, gdje vlasti objavljuju samo dob, rasu, mjesto prebivališta, da li je u pitanju muško ili žensko, te da li je preminula osoba imala druga medicinska stanja.

U Georgiji se broj smrti povezanih s koronom popeo na preko 4.000.

POVEZANO
Bolnica Srbija Infektivno DZMLADI I ZDRAVI OD KORONE UMIRU ZA DVA DANA: Obdukcije preminulih dale užasavajuće rezultate