Aplikacija za messaging i pozivanje Viber je prilično popularna kod nas, a ova aplikacija koja je namijenjena Internet pozivanju i dopisivanju ima neke zaista zgodne mogućnosti zbog čega je mnogima i draža od možda i globalno raširenijih programa poput WhatsAppa.

Viber je posebno popularan u istočnom dijelu Starog kontinenta, a zanimljivo je da je, recimo, Rusija, zemlja u kojoj ima najviše korisnika.

POVEZANO
Čulo mirisaOVO JE PRVI ZNAK DA SE ČOVJEKU PRIBLIŽAVA SMRT: Istraživanje potvrdilo da je u pitanju ...

Ipak, nekad mogućnosti Vibera mogu dovesti do neobičnih, pomalo bizarnih, pa i jezivih situacija.

U pitanju je tehničko rješenje prema kojem Viber najprije koristi informacije Vaše SIM kartice tj. broja telefona, kako bi se kasnije sihronizovao s imenikom u potrazi za korisnicima Vibera čije brojeve imate. To dovodi do toga da ne morate da pretražujete i dodajete prijatelje, već kada se oni prijave na Viber dobijate obavještenje da ih od tada možete kontaktirati.

Jednan Sarajlija tako je ovih dana dobio obavještenje da može kontaktirati poznanika za kojeg zna da je napustio ovaj svijet.

Naravno, nema tu nikakve posebne misterije - neko drugi je počeo koristiti telefon umrlog čovjeka.

Ali, uslijedile su i dosjetke kakve samo Bosancima mogu pasti na pamet, pa kad je ovaj Sarajlija ispričao drugima šta se desilo neko se našalio i priupitao ga: "Jel` te pitao `A kad ćeš nam ti doći ovamo!?`" :)

POVEZANO
Policajac Srbija policija trakaŽENA SAHRANILA MUŽA, A ONDA JOJ SE JAVIO TELEFONOM IZ GROBA?! Rekao joj tihim glasom...

(Doznajemo.com)