U ponedjeljak je preminula Amina Čajo (20), iz Kaknja. Ovaj događaj potresao je taj cijeli bosanski grad.

Nakon nekoliko dana, njen otac Adil Čajo smogao je snage ispričati za javnost šta se dogodilo i kako je preminula njegova kćerka.

POVEZANO
Amina Čajo dženaza 1GRAD OBAVIJEN TUGOM: Veliki broj ljudi na ispraćaju 20-godišnjakinje koja je iznenada preminula FOTO

- Ogorčen sam na zdravstvo. Moje dijete je umrlo, nisam je ni zagrlio ni poljubio – izjavio je kroz gorke suze u šokantnoj ispovijesti za "Dnevni avaz".

Otkrio je kako su izgledali posljednji dani života njegove kćerke, te koje je doktore i medicinske sestre morao buditi da pomognu njegovom djetetu.

- Posljednji put kada smo se čuli, osjetio sam da nikako nije dobro. Zaplitala je jezikom i samo mi je govorila da je žedna. Rekla mi je da je nikada nisu ni presvukli. Kasnije smo se ponovo čuli i bolje je zvučala. Sve je bilo uredu. Ujutro sam krenuo na posao, nisam imao mira i nazvao sam je. Nije mi se javila. Znao sam da nešto nije uredu. Pustim da prođe vremena, zovem je, nedostupna. Meni je samo kroz glavu prošlo "Nema moje Amine" – ispričao je kroz suze Adil Čajo.

Navodi da su mu ljekari tvrdili da je s Aminom sve uredu.

- Sve je uredu, sve je uredu, a ja ostadoh bez djeteta. Ostavio sam je u sigurnim rukama, a vidi šta se dogodilo – bolnim će glasom Adil Čajo.

Agonija ove porodice počela je u prošlu srijedu.

– Imala je povišenu temperaturu. Dali smo joj tablete i bila je bolje. Onda se stanje opet pogoršalo i treći dan je primila infuziju u Hitnoj pomoći u Kaknju. Tog dana sam joj kupio lijekove i otišli smo kući. Ali ona je stalno povraćala. Šta god popije, pojede, ona povrati. Opet sam je navečer vozio ljekaru. Tamo svi spavaju, nikoga ne možeš pronaći. Budili smo ljekare da nas prime u Dom zdravlja – prisjeća se gospodin Čajo.

"BABO, NE PLAČI!" Objašnjava da su on i supruga razvedeni, a Amina je živjela s njim. Kada joj se stanje drastično pogoršalo, prebacili su je u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

- Bilo mi je drago što ide, jer je to glavna bolnica u Kantonu. Vjerovao sam da je tamo u sigurnim rukama i da će joj pomoći. Slali su nas s odjela na odjel. Sve je komplicirala pandemija koronavirusa. Jer na svaki odjel se moraš najaviti. Morali smo je staviti u kolica jer nije mogla više hodati od bolova u stomaku. Ja sam je gledao onako bespomoćan i krio sam od nje suze, a ona mi je stalno govorila: "Babo, ne plači"

Naposljetku je ostavljena u bolnici, a on i njena majka su s njom komunicirali telefonom. Nakon što mu se tog jutra Amina nije javljala, a potom joj je mobitel bio isključen, Adil je pozvao bivšu suprugu, a ona mu je kazala da se ni njoj ne javlja.

– Onda nas je pozvao ljekar i obavijestio nas da je preminula… – govori na kraju Adil Čajo.

POSLJEDNJA PORUKA. Adil Čajo je otkrio da je Amina posljednju poruku uputila mladiću koji je bio njena simpatija.

– Poslala mu je u 5 sati ujutro poruku: "Umirem!" Dakle, u pet sati je bila živa. U 7, kada sam je ja zvao i kad se nije javila, već je bila mrtva. Ovo ne bih ni dušmanu poželio – NAVODI Adil i dodaje da nikoga ne optužuje, ali da u svemu tome nešto nije bilo uredu.