Adis Bečirspahić iz Breze osuđen je na 14 godina zatvora zbog ubistva svoje 10-omjesečne bebe u dvanaestom mjesecu prošle godine. Slučaj se desio u naselju Koritnik, nekoliko kilometara od samog centra Breze.

Pred Kantonalnim sudom u Zenici Bečirspahić je nedavno priznao krivicu, a na jučer održanom suđenju osuđen je prvostepeno na 14 godina zatvora.

Podsjetimo, Bečirspahić je 26.12.2016. godine navečer ostao sam u kući s desetomjesečnom bebom koju je čuvao dok je njegova nevjenčana supruga bila na poslu.

POVEZANO
Čedomorstvo Breza BećirspahićSVE PRIZNAO U POLICIJI: Adis Bećirspahić (28) svoju kćerkicu (10 mjeseci) ugušio jorganom, a onda...

Nakon što je beba počela plakati, a on je nije mogao smiriti, počeo ju je udarati po tijelu.

U optužnici se navodi da su na tijelu pronađeni podljevi krvi u predjelu glave i ekstremiteta, a usljed krvarenja unutar lobanje nastupila je smrt.

POVEZANO
Čedomorstvo Breza dec 2016 3aLEJLA BOTIĆ, NANA UBIJENE DJEVOJČICE NAJRE: Prijavljivala sam sve! Centar tvrdi da nije bilo prijave

Bečirspahić je nakon ubistva bebu odvezao u Dom zdravlja, a supruzi Nejli je rekao da im je kćerka umrla. Bečirspahić se trenutno nalazi u pritvoru gdje čeka izdržavanje kazne, a ima i pravo žalbe na izrečenu presudu.

Te večeri Nejla je bila na poslu u kafiću, dok je Adis ostao s djevojčicom kod kuće. U jednom momentu je došao u kafić gdje je Nejla radila. Sjedio je tu sat, nakon čega je rekao šta se dogodilo.

- Popio je kafu, ona ga je pitala gdje im je dijete. Prvo je rekao da je sve uredu i da je djevojčica kod drugarice. Nakon sat, kada ga je ponovo pitala gdje je dijete, rekao joj je da kćerke više nema i da je mrtva.

POVEZANO
Ubistvo djeteta Breza dec 2016 1MAMA UBIJENE DJEVOJČICE POD TABLETAMA ZA SMIRENJE, NE MOŽE DA GOVORI: Zatekla je svoju kćerku...