Nesvakidašnja svadba ovog vikenda u opštini Rudo dogodila se između mlade Afrikanke Penine Muriasi i momka Novaka Jakovljevića, koji živi u ovom mjestu.

Svadba је priređena po narodnim običajima ovog kraja uz kuma i narodnu igru i pjesmu. Izazvala je veliku pažnju stanovnika iz Rudog i susjednih gradova.

POVEZANO
Sarajka Uganda 0SARAJKA OTIŠLA U AFRIKU, UDALA SE ZA KENIJCA: Ovo je njena priča...

- S obzirom da je u početku bila malo neobična, izrazila je želju da nauči srpski jezik. Bio sam njen gost u Keniji mjesec dana, ja sam se vratio prije deset dana, a ona je došla prije tri dana. Biće sada tu, ući ćemo u proceduru spajanja porodice kako bi dobila naše državljanstvo, mada je rijetkost u njenoj zemlji da se crnkinje udaju za bijelce. Nairobi je grad od šest miliona stanovnika i tu je izuzetna rijetkost vidjeti ovakav slučaj. Mi smo došli da brišemo te kulturološke razlike, gastronomske i nacionalne, da pružimo pozitivan primjer BiH kako može da se formira suživot između različitih rasa i različitih nacija, izjavio je mladoženja Novak Jakovljević.

Rudo svadba Afrikanka 1

POVEZANO
Filipinka Bosanac 05/02/2018 1BOSANAC OŽENIO FILIPINKU I DOVEO JE U SVOJE SELO DONJE SMITRIĆE: Imaju ovce i koke, lijepo žive...

- Bila sam pet puta do sada ovdje, nevjerovatno je, razlikuje se od Kenije, različitost kultura je prelijepa po meni. Kenija je drugačija zemlja, tamo imamo mnogo životinja, divljinu, usjeve i mnogo nevjerovatnih atletičara. Jednostavno, morate da dođete da bi to doživjeli, bukvalno možete da dodirnete majmune, hranite krokodile. Trenutno razmišljamo da pokrenemo sopstveni biznis, ali u drugoj zemlji, dodaje mlada Penina Muriasi.

Za sve goste, ali i za kuma priča o svadbi djelovala je nestvarno, sve do dana vjenčanja kada je mlada iz Kenije stigla na svadbu.

POVEZANO
Daniella Mijatović NEW(FOTO) Bivša voditeljka FTV-a u džamiji u Ilijašu primila Islam A DANAS OBJAVILA FOTOGRAFIJU S BEBOM

(Doznajemo.com/BHRT)