Sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Jasmina Sazdovski danas je prihvatila sporazum o priznanju krivice koji je Ajla Sadiković, optužena za ranjavanje supruga Denisa, zajedno s advokatom Izetom Baždarevićem, potpisala s Tužilaštvom Kantona Sarajevo (KS).

U skladu sa sporazumom, Ajli je danas izrečena uslovna kazna od godinu koja se neće izvršiti ukoliko za tri godine ne počini novo krivično djelo. Tužiteljica Advija Hajdo-Balta u međuvremenu je izmijenila optužnicu te se Ajli Sadiković stavljao na teret blaži oblik krivičnog djela izazivanje opće opasnosti, piše Avaz.

POVEZANO
Denis Sadiković Ajla preljubOGLASIO SE RANJENI MUŽ AJLE SADIKOVIĆ: "Našao sam joj račun iz hotela u kojem je bila s ljubavnikom"

Ajla Sadiković, vojnik prve klase Oružanih snaga BiH, priznala je da je 24.06. u sarajevskom naselju Ciglane iz pištolja "tetejca" upucala supruga Denisa. Hitac ga je pogodio u desnu preponu, ali nije oštetio nijedan vitalan organ. Riječ je o prostrelnoj rani koja je okvalificirana kako lakša povreda.

Epilog je to bio bračne svađe jer je između njih bila u toku brakorazvodna parnica.

– Kajem se, klonit ću se Denisa i bilo kakvih incidentnih situacija. Žao mi je što sam upucala Denisa – izjavila je Ajla Sadiković, koja je nakon privremene suspenzije vraćena na posao.

POVEZANO
Ajla i Denis Sadiković 2Potvrđena optužnica protiv Ajle Sadiković LIJEPA VOJNIKINJA BiH pucala u muža koji ju je maltretirao

Sutkinja Jasmina Sazdovski navela je da se nada da je ovo u Ajlinom životu bio eksces koji se više neće ponoviti. Ukazala joj je da je kao profesionalac morala znati kakve posljedice može prouzrokovati upotreba vatrenog oružja.

Zadovoljstvo izrečenom presudom izrazio je i Ajlin advokat Izet Baždarević.

POVEZANO
Ajla i Denis Sadiković u vrijeme ljubaviPrijateljica Ajle Sadiković: Denis iscenirao pucnjavu, ONA JE U STRAHU, POMIRILA SE DA ĆE UMRIJETI?!

Nakon braka s Denisom, Ajli je ostalo 15.000 KM zajedničkog kredita koji mora vratiti, a nakon ovog događaja zaplijenjen joj je i automobil.

Denis Sadiković je prije nekoliko dana lišen slobode zbog sumnje da je svoju sadašnju djevojku silovao i tri dana držao zarobljenu u stanu.

POVEZANO
Sadiković pucnjava Ciglane 2Sadiković ispričao svoju stranu priče: Kad imamo odnos vučem je za kosu, mi to radimo na TAKAV NAČIN