Nakon najave da se za korisnike Blackberry uređaja ukida WhatsApp aplikacija, iz Facebooka stiže još jedna razočaravajuća vijest, piše "Bktvnews".

Naime, društvena mreža planira da nakon 31.08. ove godine prestane da pruža podršku za svoju zvaničnu aplikaciju na ovim telefonima!

Međutim, vlasnici Blackberry uređaja ne ostaju u potpunosti bez pristupa ovoj društvenoj mreži, jer iz Blackberryja poručuju korisnicima da počnu da koriste web verziju Facebooka - jer je u pitanju navodno najbolja alternativa.

- Dali smo sve od sebe da zajedno sa Facebookom promijenimo stvari, ali ovog puta se čini da je odluka konačna. Uprkos ovim lošim vijestima, naporno radimo da našim korisnicima pružimo najbolje korisničko iskustvo i tražimo alternativna rješenja, navedeno je iz Blackberryja.

Početkom mjeseca je chat aplikacija WhatsApp, koja se nalazi u Facebookovom vlasništvu, takođe najavila da korisnici Blackberry uređaja ne bi trebali moći da je koriste, osim ukoliko nemaju kompanijin Android model Priv.

Mobitel ilustracija 2