Milica Pendić (25), porodilja iz Srbije o čijem se slučaju dosta pisalo (nakon što je posumnjala da je njeno dijete "tipovano" za otmicu), presretnuta je danas nakon što se vraćala sa skidanja konaca poslije carskog reza, na koje je poslana iz Dečje klinike u Tiršovoj u GAK u Višegradskoj. Ona je poslije napada prevezena u Urgentni centar.

Po izjavi koju je dala policiji, a koju je potvrdio član vladine komisije za ispitivanje sumnji na nestanak djece u Srbiji Radiša Pavlović, uhvaćena je za usta, odvučena u žbunje i udarena ručkom pištolja prilikom čega je zadobila čvorugu na potiljku.

Porodilja je poslije napada prevezena u Urgentni centar.

Kako je Pavlović još dodao, porodilji je napadač navodno također prijetio smrću riječima: "Ako još jedanput tvoja pričica bude izašla bilo gdje dobit ćeš metak". Na lice mjesta je izašla policija.

Kada se Milica osvijestila, ušla je u kapelicu u Deligradskoj i pozvala Pavlovića i zamjenika predsjednika Udruženja za istinu i pravdu o bebama Milanku Momčilović, koji su jutros na "Pinku" pričali o ovom slučaju, pišu Večernje novosti.