Nedavno je pjevač Al'Dino za Express otvorio dušu o estradi, poznatim Sarajlijama koji pjevajući zarađuju hljeb baš kao i on. Tako je kazao kako je sve manje poznatih koji su rođeni u glavnom gradu BiH, a da i danas tu žive

Tek povremeno, samo kada trebaju nastupati, dodao je on, dođu Zdravko Čolić, Haris Džinović, Saša Lošić, Dražen Žerić Žera... I nakon odrađenih nastupa ponovo se vraćaju u "svoju novu" državu.

Iskreni Kurić tvrdi kako nikada nije bio jedan od onih koji trčeći za ciljem propuštaju život. Tek nekad kasnije shvate zbog čega su propustili život. U tom slučaju nije mislio na Dinu Merlina kako je ranije interpretirano. Sa "Čarobnjakom" je u dobrim odnosima i između njih nikada nije bilo trzavica.

- Od njega su svi učili i uče! Dino je jedan veliki radnik, dok sam ja jedan veliki neradnik. Onoliko koliko god Dino radi, ja ne radim. Merlin je pokazao i dokazao da se iz BiH može itekako uspjeti, pa je demantirao sve one koji misle da se iz Bosne ne može uspjeti. On sve stvari postavlja na pravi način – iskren je Kurić.