Tridesetpetogodišnji Alen Grbo iz Sarajeva pronađen je mrtav u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Širokača.

Kako doznajemo, slučaj je sarajevskoj policiji prijavljen jučer kasno popodne, nakon čega su pripadnici MUP-a KS izašli na mjesto događaja i obavili uviđaj.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, tijelo preminulog ležalo je nekoliko dana u kući, a uzrok smrti zasad nije poznat. Nezvanično također doznajemo da policija nije pronašla tragove koji bi ukazivali na postojanje krivičnog djela.

Iz policije nam je, uz navođenje inicijala, potvrđeno da je tijelo prevezeno u prosekturu Bare, gdje, po nalogu dežurnog tužioca, treba biti obavljena obdukcija, kojom bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Grbo je dobro poznat policiji, ali i široj javnosti po učešću u nekoliko vatrenih obračuna na sarajevskim ulicama.

Zajedno sa Anelom Kršom, na osnovu sporazuma o priznanju krivnje, osuđen je na 18 mjeseci zatvora zbog ranjavanja Benjamina Delalića u naselju Hrasno u devetom mjesecu 2013. godine.

U februaru 2009. na Grbu je pucao Amir Pašić Faćo, koji ga je tom prilikom ranio u nogu, zbog čega je odležao zatvorsku kaznu.

Dvije godine ranije i Grbo i Pašić su hapšeni zbog pucnjave kod Begove džamije, kada su se sukobili sa grupom Muhameda Alija Gašija. U toj pucnjavi ranjeni su Amir Kasumić, Elvis Hodžić i prolaznik koji je s porodicom izlazio iz džamije.