- Nisam planirao ubistvo svoje žene Azre - izjavio je tokom žalbenog postupka pred Vrhovnim sudom RS Alija Hrustić, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić i njenog ljubavnika Envera Halilagića, koje je 54 puta udarao sjekirom i nožem nakon što ih je gole zatekao u krevetu!

- Nikada je ne bih ubio. Volio sam je. Živjeli smo 18 godina u braku. Da sam to planirao, kako se navodi, ne bih ostavio nož i sjekiru na mjestu zločina i vjerovatno bih pobjegao u Hrvatsku - izjavio je Hrustić.

POVEZANO
Hrustić ubistvo 1"Zatekao svoju Azru sa Enverom u kući" NA NJENOM TIJELU NAŠLI SU 20 RANA, NA NJEGOVOM 10 VIŠE

Riječ je o zločinu počinjenom 27.05.2017. godine u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora (BiH).

Prvostepenom presudom Hrustića je prijedorski Okružni sud osudio na 35 godina zatvora, da bi mu u drugostepenom Vrhovni sud RS smanjio kaznu na 30 godina. Žalbe na presudu su uložili i tužilaštvo i obrana, koja je zatražila da se presuda ukine i suđenje ponovi.

POVEZANO
Policija šuma kombiINAČE MIRNI MUŠKARAC ALIJA H. (48): Nožem i SJEKIROM Ubio suprugu i muškarca s kojim ju je zatekao

Prema tvrdnjama Hrustićevog pravnog zastupnika, advokata Jevte Jankovića, u ovom slučaju nikako ne može raditi o teškom ubistvu, već ubistvu na mah izazvanom situacijom u kojoj se optuženi našao kada je suprugu zatekao u krevetu s ljubavnikom.

- Alija je otišao do svoje kuće i kada je ušao zatekao je dvoje golih ljudi. Vidjevši tu scenu udario ih je 54 puta, od čega je između 15 i 20 udaraca bilo smrtonosno. Kakvi su bili udarci svjedoči i to što je pukla drška sjekire - objasnio je Janković.

Hrustić je, nakon krvavog pira pokušao da se objesi, ali ga je spriječio sin, nakon čega se predao policiji.

POVEZANO
Jakupovići ubistvo 27/03/2017aDETALJI KRVAVOG ZLOČINA KOD PRIJEDORA: Azra je ostavila supruga prije 2 mjeseca, u kući je...