Naša čitateljka Alma Mezit zamolila nas je da prenesemo i javnost upoznamo sa njenim slučajem, odnosno slučajem konkursa za prijem na radno mjesto spremačice (čistačice) u nedavno otvorenoj osnovnoj školi u Hadžićima u Sarajevo.

Izjavu gospođe Mezit, kao i dokumente koje je uz istu priložila, objavljujemo u cijelosti. Škola ili nadležno ministarstvo se zasad nisu javno oglasili o ovom slučaju.

- Aplicirala sam na Konkurs u O.Š.u Hadzicima za radno mjesto spremačice, gdje sam kao samohrana majka, sa statusom šehidske porodice i statusom logoraša dobíla visok broj bodova, na osnovu čega sam dobila Odluku i Obavijest o prijemu u radni odnos na godinu dana, nakon čega mi je aktuelna direktorica čestitala, informisala o tome da izvadim ljekarsko uvjerenje te kako će se raditi na tome da nakon godinu dana produži radni odnos, kako to već i ide te da ću biti obaviještena kada da se javim na posao, raspored rada i ostalo.

Kada su me pozvali na informativni razgovor aktuelna direktorica Đenana Alispahić mi je rekla usmeno da ipak nisam ja ta koja je dobila posao te da se ne žalim jer mi to neće piti vode, i da me zapravo pretekla sa bodovima jedna žena (vidjet ćete sve na slikama). Zatražila sam da mi to da napismeno sve što je navela kao izgovor, alí je rekla da ona to ne može dati ništa, doćí će već na adresu, odmah ucjenjujući izjavom da ako se budem negdje žalila će mi to biti minus za sva buduća zaposlenja.

U prilogu su slike Odluke, Obavijesti i Rang lista. Gospodđa pod rednim brojem 6. me "pretekla sa bodovima". Pogledajte sami!

OŠ Hadžići spremačica

OŠ Hadžići spremačica

OŠ Hadžići spremačica

OŠ Hadžići spremačica

(Doznajemo.com)