Broj osoba koje su poginule u razornom potresu u Albaniji povećan je na 40, navelo je Ministarstvo odbrane te zemlje. Akcije tražanja i spašavanja traju i danas na području Thumana u Draču. Spasioci iz Albanije, Turske, Kosova i drugih zemalja nastavljaju potragu za osobama za koje se sumnja da se nalaze ispod ruševina.

U Draču, drugom po veličini albanskom gradu, na Jadranskom moru, stanovnici su i sinoć spavali u šatorima, automobilima i na fudbalskom stadionu dok su nastavljena podrhtavanja tla, ovoga puta nešto blaža.

POVEZANO
Zemljotres ZemljaMNOGI STRAHUJU ŠTA DONOSI NOĆ I DANI ISPRED NAS: Najvažnije upute u slučaju novog zemljotresa!

POVEZANO
Nebojša Glišić Albanija potres 0"Štedjelo se NASITNO na armaturi i betonu" SRPSKI ARHITEKTA OBJASNIO ZAŠTO SU PADALE KUĆE U ALBANIJI

Zemljotres u Albaniji srušio je najmanje tri stambene zgrade dok su građani spavali, a spasilačke ekipe su na terenu i rade na izvlačenju osoba, za koje se vjeruje da se nalaze ispod ruševina.

U potresu je stradao i grad Thumane, koji se nalazi sjeverno od Tirane. Tamo su spasioci ispod ruševina jedne zgrade izvukli beživotna tijela zaručnika.

Almir Cara i Stela Steneci ostali su zarobljeni u svom stanu. Iz ruševina, osim njihovih tijela, izvučeno je i tijelo malog djeteta.

POVEZANO
Diena Meçaj Karanxha 1Mama preminula od tuge nakon što je čula da joj je KĆERKA POGINULA U POTRESU

Kako piše portal Balkanweb, oni su pokušavali da zaštite dijete, koje se prema pisanjima albanskih portala preziva Vata, ali nisu uspjeli.

Prema navodima albanskih medija, Stela je prije dvije godine izgubila oca. Živjela je sa majkom i bratom, a u noći kada se dogodilo katastrofalni zemljotres bila je sa svojim zaručnikom Almirom.

POVEZANO
Potres Albanija 26/11/19aSTRUČNJACI UPOZORAVAJU: Nakon potresa u Draču, veliki je rizik da se JAK ZEMLJOTRES dogodi i na ...