U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Almiru Ejuboviću, koji je optužen za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Ajla Ibrica, Nađa Neradin i Lejla Oruč.

Danas je optuženi svjeočio u svoju korist.

POVEZANO
Butile nesreća nadzorna kameraPOJAVIO SE SNIMAK SA NADZORNE KAMERE stravične nesreće u kojoj su u Butilama stradale tri djevojke

Prethodno je svjedočila Ruža Miličević, mostarska neuropsihijatrica. Na prijedlog odbrane, ona je potvrdila da je u tri navrata pregledala Ejubovića u KP Domu Mostar. Prepisala mu je najnižu dozu lijekova, i to "apaurina" i "prazinea", te je naglasila da je kod optuženog bila u pitanju blaga akutna reakcija na stres koja je nestala kroz dva mjeseca.

Vještakinja se nije mogla tačno izraziti o tome izražava li optuženi Ejubović žaljenje zbog tragičnog događaja.

Potom je optuženi svjedočio u svoju korist. Na početku je iskazao saučešće porodicama nastradalih.

Govorio je o svojim treninzima, kako je položio vozački ispit, te da je trebao ići u Njemačku ...

Pričao je da je prije tragedije sjedio u kafiću u Hadžićima s društvom da bi potom otišli u jedan stan na Otoci, tu je bila i Ajla Ibrica, njegova tadašnja djevojka.

POVEZANO
Lejla Oruč stradala u Butilama 0VAHIDIN ORUČ, OTAC NASTRADALIH TINEJDŽERKI "Lejlu su dvaput vraćali iz smrti, ali treći put nisu..."

Dogovarali su se za proslavu rođendana u kafiću "Mahala".

Prema tvrdnjama Ejubovića, on nije ni trebao voziti djevojke taj dan, nego njegov prijatelj Hamza Japalak.

Međutim, Hamzi Japalaku otac nije dozvolio, pa je ipak vozio Ejubović.

Tablice koje su mu bile na vozilu našao je kod jednog otpada kraj puta. Te dvije tablice bile su veoma slične i svezane žicom, prisjetio se Ejubović.

Tragične prilike u autu je svirala lagana muzika te je Ejubović najviše komunicirao s Lejlom Oruč.

Tvrdi da je vozio oko 100 do 110 kilometara na sat.

- Ajla Ibrica dizala je tenzije na mene te je lijevom rukom povukla volan naglo udesno. Pokušao sam kočiti, udario sam u znak, ništa nisam vidio, ne sjećam se više ničega. Probudio sam se u bolnici, a policija me je čuvala.

U tom trenutku otac Ajle Ibrice napustio je sudnicu.

Ejubovićevim svjedočenjem završen je dokazni postupak. Iznošenje  završnih riječi zakazano je za 20. decembar.

POVEZANO
Ajla Oruč nesreća ButileINFORMACIJA IZ KCUS-a Djevojka Ajla Oruč koja je stradala u strašnoj nesreći u Butilama se oporavila