Kako piše mostarski Večernji list, u istragu stravičnog ubistva tinejdžerke Lane Bijedić (19) iz Mostara uključene su sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini. Ali ne samo to, zatražena je i pomoć iz inostranstva.

Trenutno, pažnja policije usmjerena je na pregledavanje snimaka videonadzora, a s brojnih mjesta u Mostaru, Čapljini i Ljubuškom izuzeti su snimci koji datiraju od nedjelje. Navodno je Bijedić, za koju se zasad pouzdano zna da je tri sata boravila u Čapljini, viđena je na autobusnoj stanici u ovom hercegovačkom gradiću. Sada se provjerava je li se ona autobusom zaputila iz Mostara prema Čapljini. Istražitelji su, također, došli do informacija da je tokom ljeta često boravila na rijeci Trebižat, koja prolazi kroz Čapljinu i Ljubuški, te da je na pojedinim Facebook profilima "tagirana" na popularnom kupalištu Božjak. To kupalište nalazi se prekoputa mjesta zločina, skoro 150 metara naniže.

Doznaje se da je predmet vještačenja i njen laptop.

POVEZANO
Lana Bijedić vijaduktNOVE ŠOKANTNE INFORMACIJE O SMRTI LANE BIJEDIĆ Pješačila 6 km, još u januaru je NAPISALA TESTAMENT!?

POVEZANO
Lana Bijedić GSSHRONOLOGIJA HORORA: Misteriozna smrt Lane Bijedić iz Mostara, gdje je lociran signal posljednji put

List podsjeća da djevojka Lana Bijedić (19) iz Mostara koje je prije nekoliko dana pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškoga koja je ubijena i bačena u rijeku danas treba biti ispraćena u Gradu na Neretvi, a zatim i pokopana sutra u Beogradu (prema želji majke), ali da se slučaj koji je potresao javnost u BiH i regiji još istražuje.

- Policijske ekipe su danonoćno na terenu, intenzivno se radi na rasvjetljavanju ovog slučaja. U istragu su uključene sve policijske i obavještajne agencije u BiH, od kantonalnog do državnog nivoa.

POVEZANO
Lana Bijedić posmrtnicaSamo jedna crvena ruža na posmrtnici kćerke jedinice (19): ISPRAĆAJ UBIJENE LANE BIJEDIĆ U ČETVRTAK

SIPA, OSA/OBA, MUP RS koji je kolegama u hercegovačkoj policiji stavio na raspolaganje svoju opremu i sve potrebno kako bi što prije došli do počinitelja.

- Doznajemo kako je veliki doprinos dala i Ambasada SAD u BiH, a sve u cilju kako bi se što prije doznalo kako je došlo do ubistva mlade studentice. Policija još jednom moli i poziva sve građane posebno s područja grada Čapljine i pravca prema Ljubuškom koji imaju bilo kakvu korisnu informaciju o ovom slučaju da jave policiji - zaključuje se u tekstu.

POVEZANO
GSS Ljubuški - Lana BijedićSVE STRAŠNIJI DETALJI SMRTI LANE BIJEDIĆ (19): Kćerka profesorice, očajnički se borila s ubicom!?

Iako se pojavila informacija o tome da je lišen slobode jedan osumnjičenik za ubistvo Lane Bijedić, ta informacija je demantirana.

Predstavnik za javnost MUP-a HNK Ljudevit Marić je izjavio da nema informaciju o tome.

- Svi resursi su podređeni tome slučaju, ali nemamo nikakvu informaciju o tome da je još bilo ko priveden - izjavio je Marić za Pogled.ba.

POVEZANO
Lana Bijedić ispraćaj 1MOSTAR: Tuga i suze na ispraćaju Lane Bijedić, UKOP PO ŽELJI MAJKE U BEOGRADU

(Doznajemo.com)