Na Etnofest Neum festivalu u Neumu 18.08. Amir Kazić Leo je sevdalinkom ispričao priču o 16-godišnjoj djevojčici koju je otac založio i izgubio na kartama.

Sama sevdalinka nosi naziv "Što me babo Ibri daješ", a govori o tome kako mlada djevojčica nije željela da se uda za starca.

Muziku i tekst za sevdalinku je radio Amir Kazić Leo, a aranžman je napravio Mario Rašić, rođeni Zavidovićanin koji živi  u Zagrebu. Hayat Production stoji iza ovog Leovog poduhvata kao njegova dugogodišnja izdavačka kuća.

Leo navodi kako je nakon 45 godina u naninoj sehari pronašao izgubljenu sevdalinku o kojoj mu je njegova majka Hasnija znala često govoriti. Sevdalinka prati priču 16-godišnje djevojčice koju je otac založio i izgubio na kartama. Sama sevdalinka nosi naziv "Što me babo Ibri daješ", što govori o tome kako mlada djevojčica nije željela da se uda za starca, a Leo je svojom emotivnom interpretacijom teksta jasno definisao osjećanja djevojčice i njen očaj nad svojom sudbinom.

- Oduševljen sam prvim reakcijama na sevdalinku i smatram da će publika uživati u ovoj priči i da će ona u ljudima izazvati sve one emocije koje sam nastojao pokazati svojom intepretacijom. Također, planirano je da sevdalinka dobije i svoj vizualni identitet, a do tada ostavljam svojoj publici da uživaju u zvaničnom audiozapisu ove sevdalinke i da je prvo dobro preslušaju i čuju svaku notu koja je pažljivo i ciljano stavljena na svoje mjesto – izjavio je Amir Kazić Leo povodom premijere sevdalinke.

POVEZANO
TešanjDVOJE MLADIH ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT U TEŠNJU: Još davali znake života kad su ih našli...