Poznati bosanskohercegovački novinar sa adresom u SAD Erol Avdović na svom je prafilu dao zanimljivu analizu povodom inauguracije Joe Bidena kao 46. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Pročitajte!

POVEZANO
Biden pobjednički govor 1BIDEN ODRŽAO POBJEDNIČKI GOVOR I OTKRIO da su prioriteti ujedinjenje, borba protiv COVID-19 i klima

- Danas, 20.01.2021. godine, u Washington dolazi novi 46. po redu američki predsjednik Joe Biden. Za razliku od prethodnog, novi predsjednik će kao iskusni "morski vuk" od prvog dana biti za kormilom Bijele kuće - na prilično nemirnom moru. Bit će teško, ali važno je da ćemo imati dijametralno drugačiji karakter na najvažnijoj svjetskoj političkoj adresi - Pennsylvania Avenue 1600. Znam to osobno, jer sam se uvjerio - Joe Biden je pun empatije za ljude.

ISKUSNIJI I POLITIČKI ZRELIJI OD DRUGIH - Ali, i više od toga - Joe Biden razumije i želi suradnju s obje strane političkog spektra u politički zavađenoj Americi. To je izuzetno važno, jer uz sve sukobe - "građanski rat"je već poćeo u Republikanskoj partiji. The Wall Street Journal objavio je da prethodni predsjednik namjerava da osnuje novu – treću partiju koju bi nazvao "Patriotska stranka" (Patriot Party); pomilovao je i ultra desničara Steeva Bannona što otvara prostor za razne scenarije.

DOISTA PRAVI ČOVJEK U PRAVO VRIJEME - Rekao bih, sreća je što će upravo Joe Biden biti predsjednik SAD u ovom presudnom vremenu za Ameriku. S Bidenom je na prvoj liniji fronta podpredsjednica Kamala Harris. Prisustvujemo historiji! Kamala Harris je prva žena podpredsjednica u američkoj povijesti. Poželimo im sreću. Već prvi dan ćemo osjetiti promjenu – ponajviše u zraku, atmosferi i u političkoj areni.

Ovim će se i naša oglašavanje na ovom forumu fokusirati na druge životne teme. O politici možemo i trebamo drugačije. Drago mi je da je Joe Biden inspiracija za to. Njegove suze za sinom, pokojnim Boe Bidenom, uz iskrene očeve riječi da bi volio da danas prisustvuje sinovljevoj, a ne njegovoj predsjedničkoj inaoguraciju, ostat će mi zauvjek u sjećanju. Ta iskrenost je zapravo svojstvena velikim državnicima. Bog Vas blagoslovio predsjedniče Biden!

POVEZANO
Joe Biden maskaNOVI PREDSJEDNIK AMERIKE doživio je veliku porodičnu tragediju: Izgubio je 2 djece i ženu