- Gledala sam sa tatom kroz prozor, bilo je veoma oblačno. Odjednom je nešto puklo. Sljedećeg trenutka ugledali smo djevojčice kako leže i ljude koji su prilazili da im pomognu. Jednu djevojčicu je grom odbacio u kanal, a drugoj su gorjele noge… - rekla je za Novosti Anđelina komšinica.

Drugi očevidac, koji je radnik pogrebnog odjeljenja JKP iz Aleksandrovca, živi preko puta drvoreda gdje se nesrećni slučaj dogodio i kaže da je sekund prije nesreće izašao do kapije da sačeka svoju djecu koja su se vraćala sa bazena.

- Onda su pale prve kapi kiše… Vidio sam kćerku kako dolazi i viknuo joj da požuri - kazao je Boško, koji je među prvima pritekao da pomogne djevojčicama i dodao:

- Zasvijetlilo je dva puta. Samo par trenutaka nakon toga, prolaznica je zaustavila auto pored te lipe, gdje su se našle djevojčice i viknula: “Upomoć!” Kada sam prišao, vidio sam ih kako leže. Uspjeli su da ih transportuju autom do Hitne pomoći.

Iako su uložili natčovječanske napore da pomognu djevojčicama, nisu uspjeli. Anđela je na licu mjesta podlegla povredama, a Ivana je preminula u bolnici u Kruševcu, iako su joj dva sata ukazivali pomoć stručnjaci sa Internog odjeljenja Opšte bolnice u Kruševcu.

***

TUGA, DA SE SRCE STEGNE: Ukupane dvije djevojčice (15) koje je tokom nevremena udario grom!

Više stotina Župljana nešto poslije 13 sati danas odalo je posljednju poštu Anđeli Bačević (15) u njenom porodičnom domu Aleksandrovcu.

Pola sata kasnije povorka je krenula Kruševačkom ulicom do Sanjevačkog groblja. Djevojčicina neutješna majka Mirjana sjedila je nemoćna u pogrebnom vozilu koje je prevozilo Anđelino tijelo od kuće do groblja.

Veliki broj Župljana odao je poštu tragično nastradaloj djevojčici. Puno plača, tuge i bola ispunilo je Aleksandrovac.

U Rudenici, rodnom selu svog oca, oko 15 sati sahranjena je i Anđelina drugarica Ivana Ivanović (15).

Njeni roditelji, iako trenutno žive i rade u inostranstvu, odlučili su da je sahrane u Rudenici, jer planiraju da se vrate u ovo mjesto.

Anđela i Ivana su se vraćale sa gradskog bazena, kada ih je zadesilo jako nevrijeme. Na stotinjak metara od bazena i nekih 300 metara od Anđeline kuće, u Kruševačkoj ulici, udario ih je grom.

(Doznajemo.com/Blic)