Angelina Jolie našla se nedavno u centru pažnje zbog svog privatnog života, odnosno razvoda od dugogodišnjeg partnera Brada Pitta. Nakon turbulentnog razvoda prvi put je govorila u javnosti i to za Međunarodni krivični sud (ICC) sa sjedištem u Holandiji.

Specijalna ambasadorica UN-a za izbjeglice u videosnimci je smireno govorila o zaštiti zlostavljane djece. Ovo obraćanje je došlo upravo na svjetski dan koji je ovom pitanju posvećen.

"Uspješno tužilaštvo, bilo ICC-a ili drugih institucija dug je proces vitalan za generacije koje dolaze. Posebno pozdravljam predanost u podizanju optužnica za zločine nad djecom gdjegod to dokazi omogućavaju kao dio sistemskog pristupa. Čestitam uredu glavnog tužioca i svima koji na tome rade", navela je Jolie u videu.

"Znamo da im ne pružamo najbolje. Pravda ne može biti udovoljena bez razumijevanja žrtava ratnih zločina i pomoći koja je potrebna da bi prevladali štetu koju su pretrpjeli. Zato je važno djelovanje fondacije i treba je ojačati i podržavati", dodala je 41-godišnja ambasadorica dobre volje.

U nastavku je istakla da ovakav pristup čovječanstvo duguje djeci.

Podsjetimo, Angelina je svog supruga Brada optužila da je napao njihovog sina Maddoxa u toku leta privatnim avionom te je u devetom mjesecu zatražila razvod. Socijalne službe su istraživale ovaj slučaj, ali je Brad oslobođen svih optužbi. Angelina i Brad se bore za starateljstvo nad šestero djece koja su trenutno sa majkom.

Zbog svega ovoga mnogi su za Angelinino obraćanje u videu ICC-u prokomentarisali da ima sasvim lični ton.

Pogledajte!