Hazimu Kusturi, 53-godišnjem invalidu u penziji dijagnosticiran je maligni melanom kože, a praktično jedini spas mu je skupa terapija. Njegova kćerka Almina Kustura uporna je i nastoji skupiti novac koji je potreban za liječenje njenog oca.

- Moj babo je obolio od teškog oblika karcinoma, jedina mogućnost koja postoji za njegovo liječenje je jedna vrsta terapije koja košta baš dosta. Kod nas u državi njegovo liječenje bi bilo oko 280.000 KM, a u Turskoj oko 200.000 KM. I jedna i druga cifra su ogromne, tako da sam ja pokrenula akcije na dosta strana za prikupljanje novca za njegovo liječenje. Između ostalog, odlučila sam se da napravim i organizujem i humanitarni koncert. Koncert će se održati u Centru za djecu i mlade Grbavica (Sarajevo), u srijedu 15.01. od 20:00h. Na koncertu će učestvovati naši mladi pjevači i muzičari. Taj dan prije koncerta u Centru ćemo organizovati i bazar sa kolačima, slatkišima i nakitom. Sav novac će AkoBogda ići za babino liječenje, izjavila je Almina u jutarnjem programu Face televizije.

Hazim Kustura humanitarna akcija 1

Inače, terapija traje 12 mjeseci, a Hazim bi u tom periodu trebao boraviti u Turskoj.

Svi oni koji žele kontaktirati Hazima to mogu uraditi na ovaj kontakt broj: +387(0)61 17-41-64. Kustura živi u ulici Skladi 47, Ilidža.

Humanitarni broj: 090 292 020

(Doznajemo.com/FACE TV)