Ovo su Mela i njen sin Dani - potrebna im je naša pomoć, pa ćemo vas sve zamoliti da podjelite apel. Mela je hrabra majka kojoj je usljed puknuća aorte u devetom mjesecu trudnoće amputirana noga i šanse da preživi bile su male, ali hvala Bogu preživjeli su oboje, navodi Pomozi.ba.

Apel pokreću kako bi Meli osigurali protezu za nogu, a za ovu namjenu ustupljen je i broj 17007 - pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere unutar BiH.

U produžetku donosimo Melinu priču, onako kako ju je ona ispričala.

- Ja sam bila u devetom mjesecu trudnoće i krenula sam normalno na pregled. Uradili su mi CTG, sve je bilo uredu kad mi je odjednom počela trnuti noga. Počela sam se nekako gubiti i osjetila sam jak bol u grudima. Tada je došlo do puknuća aorte, a ja nisam imala pojma, mislila sam da je srčani udar. Od bola nisam mogla ni zvati u pomoć, vidjela sam samo i da mi je noga otkazala – prisjeća se teških trenutaka, dodajući da su je ljekari odmah stavili na operacijski stol, jer su odlučili da na carski rez porode bebu.

Sjeća se da se doktor počeo hvatati za glavu, a da su sestre bile u šoku. Tada je shvatila da se nešto ozbiljno dešava.

- Kasnije mi je doktor rekao da se aorta rasprsnula i sve otrovne stvari su krenule na bebu. Sreća brzo su izvadili bebu, a mene su prebacili u drugu kliniku. Sjećam se samo da kada sam se probudila svi su plakali oko mene. Rekli su mi da mi odmah moraju amputirati nogu i da su mi šanse za preživjeti 0,1 posto, ali da će doktor sve uraditi da me spase i sreća da je bio takav direktan, tako da me je pripremio da se borim...

Njena velika želja bila je biti majka. Kad je doznala da joj je beba živa, dobila je nevjerovatnu nadljudsku snagu, uz koju je, kako vjeruje, znala da će dobiti bitku za život, kako bi mogla brinuti za svog Danija.

- Ja sam tada samo pitala jel` mi živa beba, a doktor mi je pokazao njenu sliku. Kada sam je vidjela rekla sam im samo: Dajte mi papire da potpišem, ja ću sve preživjeti, sve radite šta trebate, koje god amputacije, operacije, ali ja ću preživjeti... I peživjela sam – priča danas kroz smijeh hrabra majka.

Cilj ove akcije je kako smo naveli na početku, osiguranje sredstava za protezu, a obzirom da se radi o visoko sofisticiranoj protezi, cijena se kreće oko 100.000 KM. Pomozi.ba je već osigurala 20.000 KM za ovu svrhu, a nadamo se da ćemo zajednički prikupiti sav iznos, kako bi našoj Meli pomogli da nakon ovako teškog iskustva nastavi sa životom.

Pored poziva na broj 17007, moguće je pomoći i uplatom putem PayPal-a, kao i standardnih računa spomenute humanitarne organizacije.

➡️PayPal: [email protected]
➡️Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48
➡️Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048
Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Mela Bajrambašić
➡️Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Mela Bajrambašić

Također, za donatore iz Austrije omogućeno je da pomognu pozivom na broj +43 901 500 805, a pozivom se donira 5 EUR.

(Doznajemo.com)