Arabela Avdić (19), 19-godišnjakinja, lišena je slobode u Sarajevu u akciji "Lipa", a osumnjičena je da je zatočila i tukla dvije osobe i prodavala drogu. Predana je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo i treba biti zadržana 24 sata. Ona je u prisustvu svog branioca, advokata Omara Mehmedbašića, dala izjavu u spomenutom tužilaštvu...

- Osumnjičena je za krivična djela teška tjelesna povreda, protupravno lišenje slobode i neovlaštene proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema tvrdnjama iz Tužilaštva, osumnjičena djevojka je u petom mjesecu ove godine u stanu u naselju Alipašino Polje protuzakonito postupala, tačnije, ograničila je slobodu kretanja dvojici muškaraca, potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem.

Iz policije je navedeno da su prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičena na području sarajevske općine Novi Grad pronađeni heroin, amfetamin, kanabis te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Arabela Avdić odranije je poznata policiji.

POVEZANO
Žene BiH kriminal 2019KO SU ŽENE KOJE STOJE IZA nekih od najtežih zločina u Bosni i Hercegovini!

Pravni zastupnik Arabele, Mehmedbašić, izjavio je da se danas obratio tužiteljici želeći da je upozna s teškom sudbinom 19-godišnjakinje.

- Rekao sam tužiteljici da Arabela nažalost nije mogla da upravlja svojom sudbinom, jer sam bio prisutan kao branilac njenog oca 2009. godine kada je lišen slobode zbog dva krivična djela. Sat nakon što su ga odveli, mama joj je ukrala svu ušteđevinu iz stana koja nije bila mala i iznosila je oko 100.000 KM. Mama je pobjegla i nikada se nije javila - navodi Mehmedbašić, koji je u Tužilaštvu istakao da je Arabela koja je tada imala osam godina ostala s dvije djevojke koje su se bavile prostitucijom i s njima je odrastala.

- Ja sam joj donosio novac da bi mogla preživjeti jedan izvjesni period, a izdržavale su je i te prostitutke. Radi se o jednoj prelijepoj djevojci i da je imala drugačije uslove mogla je biti model, ovako je ovisna o heroinu. Tražio sam njeno vještačenje, molio sam tužiteljicu Jasminku Knežević da joj odobri da je odvedu u ambulantu da primi terepiju jer je u krizi. Ovo govorim iz razloga jer mediji osuđuju moju branjenicu a ne znaju kako je odrasla. To zlostavljanje i tuča bili su zbog droge. Danas je s tim muškarcima ostala u dobrim odnosima - ističe advokat Omar Mehmedbašić te dodaje da je Arabelin otac sada na slobodi i da je zabrinut za nju.

Inače, u nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva Lipa, započete 07.07.2020. godine, policijski službenici Federalne uprave policije jučer su uhapsili A.A. (2001.). Pretresen je i stan koji koristi osumnjičena, na području općine Novi Grad Sarajevo, i tada je pronađena materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge "Heroin", "Amfetamin" i "Cannabis Sativa L", te drugi predmeti.

POVEZANO
Šefka Hodžić - selo JusićiŽENA KOJA JE POČINILA NAJMONSTRUOZNIJI ZLOČIN u BiH ikada nestala bez traga