Arijana Memić ističe da je ohrabrujuće da je tužilac najavio proširenje istrage protiv još tri osobe, a podsjeća da je njena porodica podnijela krivičnu prijavu u kojoj se navodi 45 osoba.

U akciji bh. Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po nalogu Tužilaštva BiH, prije nekoliko dana uhapšeni su Zijo Mutap (otac Alise Mutap) i Hasan Dupovac (bivši šef odsjeka MUP-a Kantona Sarajevo za saobraćajne nesreće). Oni se sumnjiče za prikrivanje dokaza.

POVEZANO
Ubistvo Dženana Memića videonadzorNA SNIMKU koji je Muriz Memić podijelio medijima se vidi auto agencije Alisinog oca, Zije Mutapa!?

Arijana Memić, sestra tragično stradalog Dženana Memića, u izjavi za Raport komentirala je nove momente u istrazi ali i ročište Mutapu i Dupovcu na kojem su izneseni šokantni detalji.

«Mi pet godina tvrdimo da je Zijo Mutap umiješan u zataškavanje ubistva mog brata. Govorili smo za podmetanje dokaza, za taj famozni kombi, a naše riječi su sad dobile na težini. Moglo je to i ranije, ali očigledno je trebalo da prođe nekoliko godina. Mislim da je Tužilaštvo BiH sad na pravom tragu onoga što smo mi i govorili», izjavila je Memić.

Ona ističe da jučer nije bila u mogućnosti biti na ročištu za određivanje pritvora Mutapu i Dupovcu.

POVEZANO
Dženan Memić Alisa Mutap LATIĆČITAV GRAD ZNA KO JE UBIO DŽENANA MEMIĆA? Ali zašto niti nakon skoro 5 godina se ne spominje ime?

«Bio je moj otac. Ono što je izašlo u javnost je zaista šokantno. Taj Mutap je trebao da se bori s nama, jer je i njegova kćerka tu pretučena. Trebali su biti na našoj strani, a ne na strani onih koji su ubili mog brata», navodi Memić.

Ističe da je ohrabrujuće da je tužilac najavio proširenje istrage protiv još tri osobe, a podsjeća da je njena porodica podnijela krivičnu prijavu u kojoj se navodi 45 osoba.

POVEZANO
Memići obraćanjeArijana Memić: Sjećaš li se Alisa koga je Dženan ugledao iza tvojih leđa i ko te šamarao? (VIDEO)

«Prva na listi je Dalida Burzić (bivša glavna tužiteljica Tužilaštva KS, op.aut.), pa Alisa Mutap. Slijede mnogi policijski službenici i svjedoci. Bez Dalide Burzić ovo ne može proći. Ona je bila ta koja je saopćila da je Dženan ubijen i opisivala je kako je to bilo. Na kraju je promijenila priču i nagrađena je višom funkcijom. Ipak, sve ovo što se dešava nam daje nadu», kaže Memić.

Ona je za Raport prokomentirala i navod da je Zijo Mutap imao svesku u kojoj je bilježio svaki razgovor Muriza Memića, svaki njegov intervju…

«To je strašno. Saznanje da vas neko prati, bilježi svaki vaš korak... To je katastrofa. Je li Murizu trebalo da se desi saobraćajna nesreća!? To bi im vjerovatno olakšalo stvari».

Otkrila je i da su dobili nove informacije koje se vežu za tu svesku.

«Jučer smo dobili nove informacije koje se odnose upravo na njegove zapise. To smo proslijedili odmah Tužilaštvu BiH. Ne smijem zaista govoriti više detalja zbog istrage», zaključila je Memić u razgovoru za Raport.

POVEZANO
Dzenan i Alisa Memic zajednoUDALA SE Alisa Mutap, djevojka Dženana Memića koja je bila s njim u noći kada je nastradao

(Doznajemo.com)