Armin Mešanović, rođen 28.09.1990. godine, trenutni je takmičar showa "Valentino zvijezde"m i jedan je od favorita za kojeg, osim Goražda, navija i pubika iz drugih krajeva, ali i van granica BiH. Najprije se takmičio u ZMBT, a prije ovog takmičenja napravio je pauzu od skoro pet godina.

Sa ovim mladim i talentovanim pjevačem koji se plasirao u četvrti krug, novinar našeg portala razgovarao je o mnogo čemu. Zaključili smo da je Armin jedan skroman momak koji je svjestan šta sve treba uraditi da bi se dobro predstavio publici te ostvario rezultate.

Najprije nam kaži o sebi par riječi?

- Dolazim iz jednog prelijepog grada sa Drine, tačnije iz Goražda. Od malih nogu se bavim muzikom, to sam naslijedio od svog oca koji inače pjeva i svira. Nije baš napravio neku karijeru, ali je vrlo poznat u društvu i vole kada on uzme mikrofon.

Zato ti sada želiš da napraviš karijeru. Najprije si bio u Hayatovom takmičenju, a sada u Valentino zvijezdama?

- Skoro će pet godina kako sam se takmičio na ZMBT, mogu slobodno da kažem da je to bila i najjača sezona, jer je imala kvalitetne pjevače i dobar koncept takmičenja.

Zbog čega tolika pauza?

- Ja sam se prije nego sam počeo pjevati bavio nogometom i igrao sam u drugoj ligi BiH, tu su dolazile i razne ponude, jer sam bio posvećen tome, pa su stizali pozivi iz Željezničara, Čelika, Rijeke, Zadra i još mnogo toga, ali sam se preko noći odlučio da počnem pjevati. Tada sam se prijavio na ZMBT i ispao sam prije samog finala. Nakon toga, počeo sam da nastupam aktivno i da se usavršavam u ovome poslu, jer mi je ta hajmo reći slava od takmičenja i bila vjetar u leđa.

Je li bilo teško, kakve su bile impresije po tim prvim nastupima?

- Pa imao sam tu početničku sreću jer sam upoznao tada divnog čovjeka i muzičara Simbada Jašarevića te upravo njemu nikada ne mogu da zaboravim što me naučio svemu, zapravo naučio me dosta tome što danas može da još više doprinese mojoj muzičkoj karijeri.

Zašto ne opet Hayat nego Valentino zvijezde?

- Protekle dvije godine radim u Splitu sa gospodinom Igorom Blaževićem profesorom muzike i harmonike, vidjeli smo da je Obiteljska televizija Valentino raspisala konkurs za ovaj show, pa smo zajedno odlučili da se prijavim jer mislim da sam, što bi se reklo, dovoljno ispekao zanat te da sad mogu nešto više da postignem i da ostvarim po pitanju muzike i karijere. Isto tako znam da je OTV veoma kvalitetna i gledana televizija što mi nikako ne može naškoditi i ovo takmičenje mi nadam se može donijeti samo dobro.

Armin Mešanović 1

Već si se izdvojio od ostalih takmičara i važiš za već favorita ako ćemo mjeriti po pozivima i glasanju na drušvenim mrežama?

- Pa realno ja dosta ulažem u sebe i maksimalno sam posvećen ovom takmičenju. Trudim se da to bude dobro i profesionalno i iskreno se nadam da ću da dođem i do finala. Možda je malo i sebično da kažem da - eto baš kako vi kažete - po tom nekom mjerilu osjećam da sam na dobrom putu i do pobjede. Jer svako od nas ko se prijavio na ovo takmičenje se nada i pobjedi. Ali tu smo gdje smo, meni je trenutno najvažnije da se dobro predstavim, da donesem nešto svoje i novo i da se svidim publici jer smo tu upravo i zbog publike i gledalaca ovog showa.

Osim sebe koga bi još volio vidjeti u finalu od tvojih kolega, ili kao pobjednika?

- Po pitanju takmičara relativno sam dobar sa svima i već se tu stvaraju velika prijateljstva. Nekako se ne osjeti nikakva ljubomora i vlada veoma ugodna atmosfera, kako na snimanjima tako i van snimanja. Ali, ako moram nekoga da izdvojim onda je to moj prijatelj i duelista iz prošlog kruga Adnan Terzić iz Tuzle koji mi je i posebno prirastao srcu. Ako želim da iko drugi pobjedi pored mene to je onda on.

Kada bi ti mogao da budeš član žirija, kako bi ti ocjenjivao kandidate, zapravo šta je potrebno jednom kandidatu da postane zvijezda?

- Pa prije svega ja bih napomenuo da to nije nimalo lagan posao i da mi svi kandidati treba da imamo veliko poštovanje prema tim ljudima koji nas ocjenjuju. Jer niko tu nije bezveze i bez obzira i na negativne komentare oni nas ujedno i uče upravo da postanemo kvalitetni pjevači. A šta je potrebno, pa potreban je cijeli jedan hajde da kažem paket. Od samog odabira pjesama preko dobrog izvođenja pa od stajlinga do scenskog nastupa. Sve to vuče jedno drugo i da bi se osoba bavila show biznisom mora upravo da ima sve od navedenog.

Vidimo na društvenim mrežama imaš već mnogo pratitelja i fanova?

- Pa naravno da imam, i upravo su oni ti zbog kojih sam na prethodnom pitanju odgovorio da pjevač mora da ima sve. Jer u masi pjevača mi moramo da se izdvojimo te da pokažemo kvalitet kako bi se dopali ljudima, a ja već imam izgrađenu mrežu ljudi koji vole način na koji ja pjevam, kako se ponašam i izgledam. I sad je lakše boriti se kad imaš za koga da se boriš i kada imam mnogobrojnu podršku i na svojim nastupima i tokom takmičenja.

Za kraj nam kaži kakvi su ti planovi za dalje, šta poslije takmičenja?

- Bez obzira kako se završi sve ovo, namjeravam iskoristiti show kao odskočnu dasku da se još više posvetim karijeri i muzici. Svakako želim da snimim i neke pjesme što već i dogovaram, ali ne bih mnogo da otkrivam o tome. Uglavnom, sada moram da opravdam ovo takmičenje i da se dalje razvijam u kvalitetnom smijeru. Zato želim još da se zahvalim svima na podršci kao i vama naravno i ljudima koji me prate te ovako javno obećavam da ću Vas uveseljavati dobrom muzikom, pjesmama i svim ostalim potrebnim stvarima kako bih zauzeo mjesto u vašim srcima.

(Doznajemo.com/S.Nišić)