U nastavku akcije kodnog naziva "Neon", a koja je provedena u Sarajevu, danas je lišena slobode još jedna osoba. U pitanju je Ehlimana Čehajić (1975).

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije (FUP), te uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku treba biti predana Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

Podsjećanja radi, jučer su uhapšene i Tužilaštvu KS predate tri osobe, Selvedin Bulbul, Selma Delić i Arnela Ožegović. Oni su osumnjičeni za krivična djela pranje novca, trgovinu ljudima i navođenje na prostituciju djevojaka na području Kantona Sarajevo.

Uhapšena trojka (Bulbul, Ožegović i Delić) se sumnjiči da je učestvovala u organiziranju pružanja se*sualnih usluga i to u periodu od 2009. do 2018. godine u noćnom klubu "Orlando" na Dobrinji, piše Dnevni Avaz.

U akciji su pretresene tri lokacije, a prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

Kao što smo već naglasili, se*sualne usluge su se pružale u spomenutom klubu na Dobrinji. Optužena trojka je to radila tako što su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za prostituciju i privlačenje klijenata sa područja KS.

Osim što je pretresen klub "Orlando" na Dobrinji, pretresen je i stan kojeg koristi Selvedin Bulbul, a kod njega je tom prilikom pronađeno oko 105.000 KM, a na djelu je zatečena i 21-godišnja djevojka sa Pala.

Selvedin Bulbul je inače predsjednik Udruženja Prve dobrinjske brigade iz Sarajeva, a još 2016. godine je bio jedan od "pregovarača ispred boraca" tokom protesta boračke populacije ispred zgrade Vlade FBiH.

DEBELI KRIMINALNI DOSJE OŽEGOVIĆ. Još 2014. godine, u Sarajevu je došlo do tuče, pucnjave, ubadanja nožem, a povrijeđeno je pet osoba. Zbog sumnje da je počinio krivična djela pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja policija je uhapsila Edina Mutića.

Sestre Arnela i Arijana Ožegović, te još jedan muškarac su bili u bijegu. Navodno je jedna od sestara Ožegović i pucala iz pištolja te ranila Kristinu Desović i Dženanu Sadžak.

Arnela Ožegović je prije nekoliko godina bila hapšena i bio joj je određen pritvor zbog sumnje da je počinila krivično djelo pokušaj ubistva. Naime, ona je 4. februara 2014. godine u Humskoj ulici u naselju Pofalići teško ranila u stomak svog momka Veldina Šaraka, a tada je tvrdila da je pištolj slučajno opalio.

Ispalila je hitac u pravcu Šaraka, i to u predjelu desne prepone, kojom prilikom je zadobio tešku tjelesnu povredu opasnu po život u vidu oštećenja desne butne arterije i vene, oštećenja zida mokraćne bešike, debelog crijeva i oštećenja gornje grane stidne kosti.

Mutić, u namjeri da pomogne Ožegović nakon pucnjave, a dok su uposlenici Hitne pomoći ukazivali pomoć povrijeđenom, s poda sobe je uzeo pištolj kojim je počinjeno krivično djelo i sakrio ga u torbicu koju je nosio preko ramena, a u kojoj je već imao jedan pištolj i nož.