Proteklih dana, kao posljedica pandemije koronavirusa, u Bosni i Hercegovini vladala je velika potražnja za brašnom. Građani su u posljednjih nekoliko dana pustošili police u prodavnicama, no bilo je i onih koji zbog svojih poslovnih obaveza nisu bili u prilici da obave kupovinu.

Pojavila se informacija da je upravo zbog tog problema prvi čovjek Tuzla Cityja Azmir Husić odlučio zaposlenicima svoje firme podijeliti oko osam tona brašna.

– Nije to baš osam tona. Firma trenutno ima 327 radnika, a svaki od njih je dobio vreću od 25 kilograma brašna – potvrdio je Husić za Faktor, te naglasio:

– Radnici nisu imali vremena to da učine zbog svojih poslovnih obaveza, pa smo se mi kao firma potrudili da to učinimo umjesto njih. Nismo to učinili zbog neimaštine, već zbog toga da ljudima koliko-toliko olakšamo situaciju.

Husić najavljuje da neće pribjegavati tome da otpušta radnike u svojoj kompaniji.

– Stojimo uz naše radnike i otpuštanja neće biti. Nastojimo biti maksimalno korektni i razmišljamo pozitivno. Da sada rad stane imamo osigurane finansije za plaće radnicima za narednih šest mjeseci – izjavio je Husić.

POVEZANO
Euri u rukamaZbog situacije oko virusa korone država svakom građaninu daje po 1.000 eura da ima?

Husić ističe kako je na ulicama Tuzle, poslije novi odredbi vlasti, još manje građana:

– Vjerujte da ljudi poštuju, pogotovo od kako su uvedene mjere. Naroda skoro da nema na ulicama...

POVEZANO
Dr. Iva Vuletić 1Širi se STATUS mlade hrvatske liječnice: Jučer u ambulantu ulazi stariji čovjek s maskom...