Dominaciju stabilne anticiklone u našoj regiji do daljnjeg, najavljuje Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, uz konstataciju "o vremenu može se slobodno reći idućih pet do sedam dana ništa novo!"

- Dakle čeka nas uglavnom sunčano i ugodno jesensko vrijeme od davnina poznato kao Miholjsko ili Bablje ljeto. U sjevernoj Americi ga se još naziva i Indian Summer (indijansko ljeto).

- Jutarnje temperature u Bosni, kopnu Hrvatske, Srbiji, sjeveru Crne Gore i sjevernoj Makedoniji bi se uglavnom trebale kretati od 5°C do 13°C , a u Hercegovini, Jadranu, i Crnogorskom primorju uglavnom od 8°C do 16°C. Najviše dnevne temperature uglavnom od 16°C do 25°C, uz slab vjetar zapadnih, sjeverozapadnih i jugozapadnih smjerova.

- Kako se sada čini promjena vremena uz padavine izgledna je tek krajem ovog mjeseca, zatim bi vjerovatno dobar dio prve polovine 11. mjeseca mogao biti poprilično atmosferski aktivan uz veće količine padavina u našoj regiji. Do tada će se u našoj regiji, prema svemu sudeći, zadržati sušnije vrijeme nego je uobičajeno za ovo doba godine - piše prof. Zoran Zadro.

(Doznajemo.com)