Brojne policijske patrole nalaze se u utorak ujutro na mjestu zločina gdje su sinoć ubijeni banjalučki biznismen Slaviša Krunić i još dva lica, a jedno ranjeno. Policija naoružana dugim cijevima obezbjeđuje lice mjesta.

Krunić je bio vlasnik više banjalučkih firmi među kojima i kompanije za obezbjeđenje lica i objekata "Sector Security" i lanca pekara "Žitopeka".

Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je u pucnjavi u mjestu Jablan kod Trna, javljaju "Nezavisne novine". U pucnjavi je stradao i jedan od njegovih pratilaca te napadač, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Ubistvo Slaviša Krunić 1

U pucnjavi je ubijen i Krunićev pratilac Žarko Pavlović, a nezvanično se sa njima nalazila još jedna osoba koja je ranjena. Motiv ubistva, za sada, nije poznat.

Mediji su javili da je Krunić ubijen nedaleko od svoje porodične kuće, gdje živi sa suprugom i četvoro maloljetne djece.

Direktor Policije RS Darko Ćulum za "Srnu" je potvrdio da su u pucnjavi smrtno stradale tri osobe.

VIŠE HITACA. Kako se doznaje, Krunić je na UKC Republike Srpske primljen u teškom stanju, ali je podlegao povredama. U njega je, prema nezvaničnim informacijama ispaljeno više hitaca.

Navodno su u napadu na Slavišu Krunića učestvovale dvije osobe.

Mještani za "Nezavisne" kažu da opsadno stanje vlada od sinoć, te da su policija i inspektori ovdje bili cijelu noć. Ističu da je Slaviša bio dobar čovjek, te da je svima pomagao.

"Čuo sam rafal, a zatim i jauk", navodi jedan mještanin.

Ranko Dobraš, koji na Krunićevom imanju radi oko pet godina, izjavio je za "Nezavisne" da plata nikad ne kasni, te da su svi mogli da računaju na Krunićevu pomoć.

UVIĐAJ. Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom republičkog tužioca vrše uviđaj u Glamočanima kod Banjaluke gdje su noćas u pucnjavi tri lica smrtno stradala, a jedno zadobilo teške tjelesne povrede vatrenim oružjem, izjavila je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Ona je navela da je Policijskoj stanici Laktaši sinoć u 22.43 časova prijavljeno da je došlo do pucnjave u Glamočanima kod Banjaluke i da ima ranjenih, a na lice mjesta odmah su upućeni policijski službenici.

ŽELJKO KOVAČEVIĆ iz Banjaluke ubijen je sinoć u toku likvidacije Slaviše Krunića u Glamočanima na području opštine Laktaši, potvrđeno je za ATV.

Kovačević je od ranije poznat policiji.

Kovačević je uhapšen u februaru 2011. godine u akciji "Strijelac", a policija je na porodičnom imanju pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena. Kovačević je zbog ovoga u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora.

On je ranije pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog razbojništva, a u KPZ Foča odležao je devet i po godina. Nakon toga zbog provala je osuđen na pet godina zatvora, ali nije upućen na izdržavanje kazne jer mu Osnovni sud u Banjaluci nije otkucao rješenje presude, zbog čega je jedan sudija disciplinski kažnjen.

Ubistvo Slaviša Krunić 1