Prava drama odigrala se prošlog vikenda u elitnom dijelu beogradskog Dedinja, u Ulici Jevrema Grujića. kada je Ognjen A. (51) pokušao da ubije svoju suprugu O. A. (51), pucajući na nju iz pištolja i to naočigled dvoje djece. On je kasnije priveden zbog sumnje da je hicima iz pištolja pokušao ubiti svoju suprugu u njihovom stanu u Beogradu. U pitanju je doktor nauka i inovator koji se pojavljivao na televiziji i davao intervjue za razne svjetske medije...

Ženu je možda spasilo to što je Ognjen bio toliko pijan da je nije mogao pogoditi hicima iz pištolja.

Drama se odigrala 5. januara oko 18 časova, nakon kraće svađe supružnika u stanu u Beogradu. Ognjen je potom izvadio jedan od tri pištolja koja ima u svom nelegalnom posjedu i zapucao. Bježeći od pomahnitalog muža, žena je iskočila preko terase, a on je nastavio da je juri pa je tako zapucao i nasred ulice.

Prestravljeni građani pozvali su policiju koja je "revolveraša" ubrzo uhapsila. Ispostavilo se da je Ognjen bio u alkoholisanom stanju. Kod njega je takođe pronađen i arsenal oružja - tri pištolja, prigušivač, municija raznog kalibra i čaure!

Kad ga je policija lišila slobode, kod njega su pronađena tri pištolja, prigušivač, municija raznog kalibra i čahure. Određeno mi je zadržavanje do 48 sati i na teret mu se stavlja pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja.

Ognjen A. je rođen u Sarajevu, a studirao je u Njemačkoj i Moskvi, a posljednjih 19 godina se, navodno, bavio pronalaskom talenata u sportu. Pojavljivao se čak i u BBC-jevim dokumentarnim filmovima, a u domaćim medijima žalio se kako njegova dostignuća nisu dovoljno promovirana u ovdašnjoj javnosti.

Po svemu sudeći, osim toga, bavio se i prikupljanjem oružja.

Njegova supruga je državljanka Švicarske, a pretpostavlja se da su se upoznali dok je živio u toj zemlji i bio na rukovodećoj poziciji u jednoj kompaniji.