Zastrašujući zvuci koji odzvanjaju Karaburmom imaju konkurenciju - šta odzvanja planetom?

U Beogradu - građani sa Karaburme, većeg dijela Zvezdare, pa sve do Grocke tvrde da ih već par noći za redom uznemirava neobjašnjivi zvuk.

Snimak koji je obišao Srbiju brzinom munje, na kojem se jasno čuju glasni "udarci" zabilježen je kamerom telefona.

Pogledajte i poslušajte!

Zvuk misteriozni Beograd

Izvor zvuka je zasad misterija, baš kao što je misterija zašto se u Švedskoj čuje zvuk nalik trubi.  Dr. Glen MacPherson (Glen Mekfirson) je prije dve godine zabilježio zvuke širom sveta, brujanja, ječanja, "eksplozije"... i pokušao da odgonetne mistoriju.

- Ovo je svjetski fenomen - tvrdio je on.

Pogledajte i, naravno, pojačajte!

Pojedini, pak, nagađaju da ovakav zvuk ispuštaju toplane (iako, ako je to istina, zašto to rade u "sitne sate"?)

- To je zvuk toplane u nekim uslovima, mada zašto toplana radi kada je napolju 30 stepeni je dobro pitanje. Toplana Medaković navodno ljeti radi "za pripremu sanitarne potrošne tople vode". Izgleda da ima 31.000 stanova u BG koji imaju toplu vodu stalno, bez bojlera, i da ti stanovi dobijaju toplu vodu od toplane koja radi non-stop. Prije 4 godine se slično pokvarila toplana u Novom Sadu (ispao jedan od pogona šta god to značilo) i zato moraju povremeno da ispuštaju paru - napisao je korisnik Reddita.

On je objavio i snimak bratislavske toplane na YT-u, koji je objavljen 05.05. ove godine, dakle kad su toplane još bile u funkciji.

(Doznajemo.com)