Viši sud u Beogradu osudio je danas na 30 godina zatvora Teodoru Viktorović (40) zbog ubistva majke i babe u porodičnom stanu na Vračaru u trećem mjesecu 2015. godine.

Sud joj je takođe produžio pritvor u kojem se nalazi od hapšenja nakon izvršenog zločina.

Ovo je prvostepena presuda tako da i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da na nju ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Viktorovićeva je osuđena za teško ubistvo, za koje je predviđena maksimalna kazna od 40 godina zatvora, na koju je tužilaštvo u završnoj riječi i tražilo od suda da je osudi, dok je njena odbrana tražila da joj se krivično djelo prekvalifikuje u “ubistvo na mah” budući da je reagovala u afektu bijesa pod dejstvom lijekova i alkohola.

Riječ je o unuci glumca Mihajla Viktorovića, poznatog po ulozi Đoke Ciganovića u popularnoj TV seriji "Bolji život".

Sud je prilikom izricanja današnje presude i odmjeravanja kazne imao u vidu nalaz vještaka koji su obavili supervještačenje i zaključili da je bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed djejstva alkohola i lijekova.

Viktorovićeva je osuđena jer je izvršila dvostruko ubistvo najbližih srodnika, ubivši satarom majku Ljiljanu (61) i babu Ivanku (90) u porodičnom stanu na Vračaru poslije svađe, a zločin je prijavio njen suprug s kojim ima dvoje djece.

U trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomjesečna kćerka. Četvorogodišnjeg sina Petra je nešto ranije odveo u obdanište otac Borislav Stamenkov, koji je nakon povratka u stan pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Teodora je, nakon zločina, odvezena na Vojnomedicinsku akademiju (VMA), gdje je na Odjeljenju toksikologije utvrđeno je da u krvi imala cak 3,6 promila alkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci, najvjerovatnije lijekova za smirenje.

Teodora Viktorović je diplomirala na glumi u klasi Mirjane Karanović. Ona je, inače, unuka poznatog glumca Mihajla Viktorovića.

POVEZANO
Teodora ViktorovićU ISTRAZI SVE PRIZNALA: Glumica satarom ubila majku i baku, evo kolika joj kazna prijeti