75-godišnji muškarac koji je živio kao beskućnik, a čije je beživotno tijelo prije nekoliko dana zatečeno u Milanu (Italija), imao je preko 100.000 eura na bankovnom računu, kao i 19.000 eura vrijednosti u dionicama i ostalim vrijednosnim papirima, javlja Corriere della sera.

Osim toga, primao je i redovnu prenziju, koju je osigurao dugogodišnjim radom u Njemačkoj, i to u iznosu od 750 eura. Također je posjedovao kuću u Kalabriji i dva kombija. Zasad nije potpuno rasvijetljeno porijeklo cijele njegove imovine. Kada je u četvrtak pronađen mrtav na svom improviziranom ležaju na Porta Garibaldiju, u džepu mu se nalazilo 1.235 eura.

Umberto Quintino Diaco je nestao iz rodnog planinskog zaseoka na jugu Italije kad mu je bilo samo 17 godina te se zaputio u Njemačku. "Odlučio je zauvijek postati duh", navodi njegova sestra Chiarina. "Tražili smo ga svugdje, ali on jednostavno nije želio da uspijemo..."

Diacova imovina je locirana u Caritasovom poštanskom sandučiću, jedinoj organizaciji kojoj je vjerovao uprkos stalnim molbama raznih volontera da potraži pomoć i makne se s ulice.

POVEZANO
Doboj bolnica novacUMRO PACIJENT U DOBOJU, KOD NJEGA NAŠLI 70.000 MARAKA: Ne znaju kome da daju pare...