Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas Ahmiće iako to nije bilo najavljeno.

Hrvatska se predsjednica poklonila žrtvama Ahmića kod spomen-obilježja i položila cvijeće. Podsjetimo, u Ahmićima je 16. 04.1993. godine ubijeno 116 Bošnjaka među kojima je bilo 33 žena i djece.

Kolindin ured sat vremena nakon objave agencijske vijesti, objavio je sljedeće:

- Predsjednica odala počast žrtvama u Ahmićima i Križančevu selu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović  odala je počast žrtvama i položila cvijeće na spomen obilježje za 116 ubijenih Bošnjaka, među kojima 33 žene i djece.

"U Ahmićima i Križančevom selu iskazala sam pijetet žrtvama rata u Srednjoj Bosni. Moramo učiniti sve da nijedna majka više nikada ne oplakuje dijete ili supruga izgubljenog u ratu na ovim prostorima. To je trajna zadaća nas i svih budućih generacija".

Grabar-Kitarović je također danas posjetila i Križančevo Selo kod Viteza u kojem su 22. i 23.12.1993. godine pripadnici Armije RBiH ubili znatan broj vojnika HVO-a i hrvatskih civila te spalili selo.

JOSIPOVIĆ. U Ahmićima je bio ranije bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji je poručio da bi Grabar-Kitarović trebala posjetiti Ahmiće. 

Hrvatska predsjednica drugog dana posjete BiH boravi u Novoj Biloj, Vitezu, Žepču i Usori

POVEZANO
Kolinda u Sarajevu 17/01/2018 1BIVŠI AMBASADOR BiH U ZAGREBU "Ono što je sinoć uradila Kolinda je šprdanje s Bosnom i Hercegovinom"