Muškarac iz Georgije (SAD) ubio je iz vatrenog oružja drugog vozača nakon žučne svađe oko parking mjesta ispred Walmarta.

Šef policije u mjestu Snellville, Roy Whitehead, izjavio je kako je 27-godišnji Dennis Hunte, upucao 49-godišnjaka porijeklom iz BiH Fadila Delkića, u nedjelju oko pola 6 poslijepodne. Delkić je u tom trenutku bio sa suprugom Bahrom, koja je gledala cijelu tragediju.

Ubistvo Fadila Delkića SAD 0

Tragičnoj pucnjavi navodno je prethodila Delkićeva svađa s Hunteovom vjerenicom oko mjesta za parkiranje. Prema policijskim izvorima, Hunte je u jednom trenutku izvadio pištolj iz džepa i pogodio Delkića pravo u prsa. Rana se pokazala smrtonosnom.

Svjedoci tvrde kako su drugi ljudi počeli trčati u prodavnicu nakon što se začuo pucanj, javlja Fox 5

Neki i unutar trgovačkog centra su se uspaničili, pomislivši da se u samom Walmartu nalazi naoružani napadač.

Ubistvo Fadila Delkića SAD 0

Čovjek po imenu Karl Rittenberry izjavio je za spomenutu stanicu kako je skupa s familijom bio na licu mjesta nekoliko trenutaka nakon pucnjave i vidio odbojkaškog trenera njegove kćerke iz srednje škole kako pokušava reanimirati Delkića dajući mu vještačko disanje i masirajući prsište.

Rittenberry je potvrdio da je vidio muškarca kako leži na tlu.

Nakon štu su na lice mjesta stigli pripadnici hitnih službi, Delkić je prevezen u Medicinski centar «Gwinnett», no u toj bolnici doktori su mogli samo proglasiti smrt.

Ubistvo Fadila Delkića SAD 0

Hunte je zasad osumnjičen za ubistvo, koje je izvršio u afektu i u stanju poremećenog rezonovanja izazvanog stresnom situacijom. Zadržan je u Uredu šerifa Okruga Gwinnett, a istraga se nastavlja. Prema zakonu američke savezne države Georgia prijeti mu do 10 godina zatvora.

U međuvremenu, na stranici GoFundMe, Emili Šabanović, Delkićeva nećakinja pokrenula je akciju sakupljanja sredstava. Familiji je potreban novac za transport tijela i za sudske troškove, a Emili je navela da im treba 10.000 dolara do 30.08. ove godine, a nedugo nakon objavljivanja prikupljeno je više od 22.500 dolara.

- Dragi Prijatelji i rodbino, tragedija je nas pogodila, nas babo, punac, brat, sin, prijatelj je nas prerano napustio. Sva donacija pomaže! Donacija ide za troškove transport tijela našeg Fadila USA - Bosna. Unaprijed hvala svima! – napisala je, te iznijela verziju tragičnog događaja:

Ubistvo Fadila Delkića SAD 0

- Mi smo bosansko-američka familija koja živi u Atlanti (Georgia, SAD) Fadil Delkić, otac, prijatelj, sin, brat, suprug i nevjerovatno dobra duša je ubijen 19.08. u Walmartu na Autoputu Scenic u Snellvilleu, oko 17.30 časova.

Fadil i njegova žena, Bahra Delkić, vozili su kroz parking, kad je došlo do svađe sa jednim muškarcem i njegovom vjerenicom. Ona je prvo udarila Fadila, a zatim je njen vjerenik pogodio Fadila jednom u prsa i on je proglašen mrtvim u Gwinnett medicinskom centru.

Ubistvo Fadila Delkića SAD 0

U svojim dvadesetim, Fadil je preživio zatočenje u koncentracionom logoru tokom rata u Bosni, nastavio kao izbjeglica u nekoliko zemalja i teško se borio da bi svojoj familiji omogućio život kakav imaju. On ima troje prekrasne djece, a najstarija kćerka je trudna i trebala bi se poroditi u jedanaestom mjesecu, mlađa kćerka dijeli očev smisao za humor i bistar duh, a 19-godišnji sin naslijedio je od Fadila meko srce i nesebičnost.

Familija je doživjela iznenadan i neobjašnjiv gubitak zbog kojeg mnogo pati. Posebno Fadilova supruga Bahra, koja je svemu svjedočila. Njih dvoje su bili u ljubavi i braku 27 godina – napisala je, između ostalog.

POVEZANO
Željka SekulićBOSANAC U DIJASPORI OTKRIO DA MU JE BIVŠA ŽENA U VEZI SA CRNCEM: Ubio je s 15 hitaca